Gera žinia- automobilis ne pavogtas, bloga – teks sumokėti baudą už tai, kad transporto priemonė buvo palikta stovėti draudžiamoje vietoje.

Kiekvienas iš „nukentėjusiųjų“ bus nubaustas bauda už tai, kad yra kelių chamas, ir dar turės užmokėti už automobilio išvežimą į saugomą aikštelę.

„Reidas buvo skirtas nubausti nedrausmingus vairuotojus, kurie stato savo transporto priemones neleistinai.

Šiuo atveju tikrinome, kiek fiziškai sveikų vairuotojų pastato automobilius neįgaliesiems skirtose vietose, - sakė Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas Reido organizatoriai įsitikino, kad nemažai panevėžiečių vairuotojų serga dvasiškai. Ypač daug neįgaliųjų transportui skirtų vietų sveikųjų buvo okupuota prie prekybos ir pramogų centro „Babilonas“.

Policininkai teigia, kasdien užsukantys į prekybos centrų automobilių stovėjimo aikšteles, bet šį kartą patikrinimas buvo surengtas specialiai, arba , kaip jie patys sakė, tai buvo kalėdinis-agitacinis reidas. Ko gero, iš tiesų gera proga kai kuriems vairuotojams priminti, kad Kalėdos – ne tik užstalė artimųjų rate.

Vakar, kaip ir bet kurią kitą dieną, kelių policininkams nebuvo sudėtinga pasirinkti, kur ieškoti pažeidėjų. Prieš išvykdami jie, tiesiog, požiūri į kelis VPK monitorius ir gauna visą reikalingą vaizdinę informaciją.

„Net 14 savivaldybės įrengtų vaizdo kamerų stebi gatves, aikšteles ir kitas miesto teritorijas. Mes matome visus administracinės teisės pažeidimus, kurie vyksta kamerų matymo lauke, - „Sekundei“ sakė Panevėžio apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Ričardas Rotomskis. - Todėl net nereikia važiuoti į įvykio vietą. Per mėnesį tyrimui vidutiniškai perduodame 40-50 vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti smulkūs ir vidutiniai panevėžiečių bei miesto svečių nusikaltimai. Tarp jų – ir eismo taisyklių pažeidimai“.

Jeigu policininko nematyti, tai dar nereiškia, anot V.Mačėno, kad galima pažeidinėti įstatymus. Neretai pažeidėjams net nežinant policija pradeda tyrimą. Nusikaltęs žmogus apie tai gauna pranešimą paštu.

„Policijos akis, o tiksliau policininkų akys, nuolat stebi miestą. Puikią skiriamąja geba aprūpintos kameros – geros pagalbininkės, - neslepia Kelių policijos vadovas.

Dešimtys vairuotojų, kurie įtariama neturėdami teisės, vakar buvo pastatę savo automobilius neįgaliųjų transportui skirtose vietose, gaus raginimą atvykti į Panevėžio apskrities VPK prisipažinti arba apsiginti.

Vakar „Sekundės“ korespondentų matyta vaizdo kamerų transliacija iš įvykio vietų neleidžia abejoti, kad bent 90 procentų „neįgaliųjų“ vairuotojų yra sveiki, kad susimokėtų baudas. Kalėdų biudžetas jiems sumažės 50-100 litų.