Su garbaus amžiaus tėvu gyvenantis J.Gridziuška prieš metus laiptinėje užpuolė aukštu aukščiau gyvenančią pensininkę. Mat vyrui pasirodė, kad ši savo namuose garsiai vaikšto ir bildėdama tyčia jį erzina. Patykojęs, kada moteris lipo žemyn laikraščių, jis apipylė ją dažais ir suspardė.

Moteris skriaudos nenutylėjo ir kaimyną apskundė.

Šiemet balandžio viduryje greta namo, kuriame gyvena, J.Gridziuška užpuolė ir nukentėjusiosios sutuoktinį. Sudaužė žmogų kumščiais, parvertė ant žemės ir suspardė. Šis epizodas taip pat pateko į bylą.

Bausmę atidėjo pusmečiui

Aiškinantis nusikaltimą, suabejota J.Gridziuškos psichikos sveikata. Vyras buvo išsiųstas į Uteną ištirti. Po daugiau nei mėnesį užtrukusių tyrimų paaiškėjo, kad kaltininkas yra sveikas ir turi atsakyti už tai, ką padarė.

Šiemet lapkritį teismas pripažino J.Gridziušką kaltu ir skyrė jam pusmetį nelaisvės, tačiau bausmės vykdymą atidėjo pusmečiui.

Teisėjo paklausta, ar atleidžia kaltininkui, nukentėjusioji kategoriškai atsisakė dovanoti skriaudą. Per metus nuo išpuolio su dažais J.Gridziuška ne tik neatsiprašė moters. Kartą sutikęs jos vyrą jis atvirai pagrasino nužudysiąs, o lavoną įmesiąs į šiukšlių konteinerį.

Talžė, kol sulaužė ranką

Piktas dėl apkaltinamojo nuosprendžio, kaip įtariama, J.Gridziuška prieš kelias dienas patykojo kaimynės pensininkės netoli namų. Užsimaukšlinęs ant galvos gobtuvą jis tikėjosi, kad moteris jo nepažins ir šįkart užpuolė ją su beisbolo lazda rankose. Nepratardamas nė žodžio daužė ir talžė ne tik stovinčią, bet ir parvirtusią. Po egzekucijos pensininkė iškart pranešė policijai, kad buvo užpulta J.Gridziuškos.

Klausimus apie galimą apiplėšimą ji atrėmė argumentuodama, kad skriaudikas neatėmė nei jos rankinės, nei rankoje turėtos piniginės.

Policija suėmė kaltininką ir dvi paras laikė jį uždariusi areštinėje.

Išmarginta kraujosruvų pensininkė nepakyla iš lovos. Jai sulaužyta ranka, sudaužyta ir dėl to operuota koja, be to, nuo smūgio lazda nulūžo pora dantų bei sulaužytas dantų protezas.

Suimti neprašė

Kai jos užpuolimą tirianti pareigūnė paskambino pensininkei, ši nuo netikėtos žinios neteko amo - bylą kuruojantis prokuroras Saulius Galminas neprašė teismo sankcijos suimti J.Gridziušką.

Prokuroras "Klaipėdą" tikino, kad pagrindo prašyti suimti nėra. Kaltininkas turi kur gyventi. S.Galminas nemano, kad anksčiau teistas už smurtinius nusikaltimus bei lygtine bausme nuteistas J.Gridziuška gali dar kartą nusikalsti.

Pagyvenę sutuoktiniai pasibaisėjo tokiu sprendimu. Negi jiems teks samdytis apsaugą netgi einant iki pašto dėžutės?

Prokuroras tvirtino, kad būtinai reikalaus suėmimo, jeigu J.Gridziuška padarys ką nors baisesnio.