Trakų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Dalius Maleckas LŽ patvirtino, kad pradiniais duomenimis sudegęs žmogus yra S.Glėbus. Kol kas nėra aišku, nuo ko automobilis užsidegė, bet savižudybės versija skamba neįtikinamai. Veikiausiai tai nelaimingas atsitikimas.

"Mašina, "Renault Espace" - seno modelio. Galėjo elektros įranga kur nors sutrikti. O gal žmogus iš vakaro grįžo įkaušęs ir užmigo mašinoje palikęs veikiantį variklį. Visaip galėjo būti", - svarstė Trakų rajono policijos komisariato viršininkas Nerijus Šiaulys.

Automobilio raktelius pareigūnai rado spynelėje. Pasak specialistų, mašinos labai greitai užsiliepsnoja, tad kilus gaisrui vyriškis galėjo būti ištiktas šoko ir nespėti išlipti iš automobilio. Galbūt labai staigiai užsidegė durelių rankenėlės.

Trečiadienį ryte paskambinus į VGTU, bendradarbiai dar nieko nežinojo apie šiurpią nelaimę. Jie kaip tik rengėsi ieškoti dėstytojo, kuris katedroje nepasirodė įprastu laiku. Sukrėsti žinios jie paskambino dėstytojo artimiesiems. Šie patvirtino, kad docentas iš tiesų rastas sudegęs.

S.Glėbus Gudžionių kaime gyveno vienas. Jis kilęs iš Trakų rajono ir prieš beveik dešimtmetį atsiėmė čia jo tėvams priklausiusią žemę. Jis buvo privatizavęs tame žemės sklype esančią kaimo mokyklą. Nedideliame name įsikūrusi mokykla jau seniai nebeveikė, tad S.Glėbus joje ir buvo įsikūręs. "Jis ten leisdavo savaitgalius, nulėkdavo ištaikęs laisvesnę dieną. Labai mėgo būti toje sodyboje. Šiaip nuolatos gyveno Vilniuje", - sakė vienas iš velionio bendradarbių.

Docentas, mokslų daktaras S.Glėbus dirbo dėstytoju VGTU Geležinkelių transporto katedroje. Jis yra parašęs daug mokslinių straipsnių, išleidęs knygų.