23 metų V.Tokeris atvežtas į brolio bylą iš Pravieniškių kolonijos, kur šiuo metu atlieka bausmę pagal to paties Kauno apygardos teismo 2005-ųjų birželio nuosprendį. Šis - jau įsiteisėjęs.

"Ar ne tai yra priežastis, kad nusprendėte palengvinti brolio padėtį?" - klausė jo teisėja. V.Tokeris atsakė neigiamai. Tai girdėdama brolių motina braukė ašaras. Vakarykščiai V.Tokerio parodymai buvo visiškai priešingi, negu duotieji prieš pusketvirtų metų - jo paties teismo metu. Tada jis dievagojosi, kad šeimos garaže operatyvininkų aptikti kvaišalai priklauso broliui.

Vakar V.Tokeris jau tvirtino, kad visą šį turtą į garažą atvežė pats, vos brolis išvyko į Olandiją, kur esą vertėsi automobilių verslu. Iki tol visa tai laikė pažįstamo garaže. Įsigijo šiuos kvaišalus iš "tamsaus gymio asmens - gal čečėno, gal arabo", su kuriuo susipažino, būdamas 17-os, šokiuose. Neva nuo tada ir prekiauja narkotikais. Su minėtu asmeniu, kuriam skambindavo tik iš taksofono, susitikdavo Vytauto parke. Už operatyvininkų perimtą rekordinę "partiją" buvo jam sumokėjęs 50 tūkst. litų. Tiek pavyko sutaupyti per tuos dvejus prekybos narkotikais metus. Dar 100 tūkst. litų liko skolingas. Andrejus apie jo užsiėmimą nežinojo, nors nujausti galėjo - kartais prašydavo gauti kokaino, kurį vartojo.

Tačiau V.Tokeris nesugebėjo paaiškinti, iš kur ant garaže rastų paketų brolio pirštų atspaudai? Pastarasis savo kaltę taip pat neigė. Neva iš visų per kratas rastų narkotikų jam priklausė tik kokainas, kurį buvo įsigijęs savo reikmėms iš čigonų.

2004-ųjų lapkričio 13-ąją garaže, priklausančiame žinomo Kaune chirurgo Igorio Tokerio šeimai, rastas kvaišalų kiekis buvo rekordinis operatyvininkų laimikis. Rasta apie 15 kg ekstazio tablečių, beveik 19 tūkst. dozių LSD, daugiau kaip pusę kilogramo kanapių, beveik 100 gramų heroino ir 18 gramų amfetamino. Jo vertė juodojoje rinkoje viršijo 2 mln. litų. Teigiama, kad tada aptiktas LSD kiekis - iki šiol tebėra rekordinis.

Paskelbus A.Tokerio paiešką, jis sulaikytas tik 2006-ųjų spalį - Olandijoje su svetimu pasu ir medžiaga, naudojama amfetamino gamybai. Vietos teismas jį nuteisė kalėti 28 mėnesius. Tačiau A.Tokeris vakar įtikinėjo ir tada buvęs nekaltas - "sėdęs" už automobilio, kurį buvo pasiskolinęs, savininką, nes šis "turtas" priklausė jam, o jis pasislėpė.