Palangos miesto apylinkės prokuratūra Klaipėdos apygardos teismui apskundė žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvo atmestas teisėsaugininkų prašymas ištirti Saulės akmens pagrobimo bylos kaltinamojo Lino Mileškos psichiką, dviem mėnesiams paguldant jį į Utenos ekspertinį skyrių.

Tokiam teisėsaugos reikalavimui kategoriškai prieštaravo abu L.Mileškos advokatai - Rimas Andrikis ir Algimantas Švėgžda - bei pats kaltinamasis.

Palangos miesto apylinkės teismas tąsyk konstatavo, kad L.Mileškai gali būti paskirta ambulatorinė ekspertizė, o "tardymo keliami klausimai dėl kaltinamojo psichikos būklės gali būti spendžiami ir be specialios prievartos priemonių".

Tokia teismo nutartis netenkino bylą tiriančių pareigūnų. "Pagal bylos medžiagą, surinktą medicininę dokumentaciją ir psichiatrų rekomendacijas kitokio kelio, kaip ištirti kaltinamojo psichiką stacionariai stebint, nematome, - BNS teigė Tardymo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ypač svarbių bylų tardytojas Sergejus Pelšas.

32 metų Linas Mileška gruodžio 6-ąją, už LNK televizijos paskirtą 20 tūkst. litų premiją sugrąžino pagrobtą eksponatą Palangos Gintaro muziejui. Tik išėjusį pro muziejaus duris vyriškį sulaikė teisėsaugininkai.

Suimtasis pareigūnus tikino, kad gintaro luitą surado Klaipėdoje, prie šiukšlių konteinerio, o pasirausti po šiukšles jam nurodęs "balsas iš dangaus".

Unikalaus eksponato vertė - maždaug 700 tūkst. litų. Jo svoris - 3,526 kg.