Teismą jie paliko šypsodamiesi. Nors A.Žemaičiui ir V.Vaitekūnui skirtos realios 2 metų ir 1 metų bei 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmės, nuosprendžio įsiteisėjimo jie lauks laisvėje. Prie A.Žemaičiui skirtos bausmės dar pridėta ir nesumokėta beveik 4 tūkst. litų bauda, skirta prieš kelis mėnesius už teismo įpareigojimų, taikant Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą, pažeidimą.

P.Baršys, S.Bačianskas ir A.Mačiukas nuteisti po 90 parų arešto.

Iš 100 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimui, kurių prašė auka, priteista tik 20 tūkst. Daugiau kaip 7 tūkst. litų turtinės žalos ieškinys atmestas - neužteko įrodymų, kad teisiamieji organizavo granatos įmetimą į verslininko Jurio Stragio namų kiemą.

50-mečiai įvairių Kauno bei Šiaulių bendrovių vadybininkai ir tiekėjai, ONTT žinomi Kuko, Ryžo, Blėkos ir Mačylos pravardėmis, buvo kaltinami pustrečių metų vertę buvusio Kauno policijos darbuotojo brolį padengti jiems 10 tūkst. JAV dolerių nuostolį, patirtą Šiaulių ONTT konfiskavus kontrabandines cigaretes.

Įtarta, kad J.Stragys, po šių įvykių Liberalų sąjūdžio sąraše kandidatavęs į Kauno miesto tarybą, tik apsimetė norintis padėti pigesnių cigarečių ieškančiam draugui. Iš tikrųjų - jis talkinęs operatyvininkams. J.Stragys tai neigė. Kaltinamieji taip pat dievagojosi jo nepažįstantys, nors operatyvininkai buvo nufilmavę jų ir J.Stragio susitikimą, įvykusį 2003-iųjų pavasarį Radviliškio kavinėje "Kregždutė".

Iš pradžių už žlugusį sandėrį iš J.Stragio reikalauta 15 tūkst. JAV dolerių. Tačiau trečdalį "skolos" padengė spaudimo neatlaikęs draugas.

Paskutinis reketuojamojo susitikimas su "guginiais" įvyko 2004-ųjų pavasarį. Tada J.Stragiui pasakyta, kad "visko gali atsitikti" ir duotas 10 dienų terminas. Granata į jo namų kiemą įmesta praėjus daugiau kaip metams. Nuo didesnių nuostolių apsaugojo tai, kad ji pataikė į alpinariumą.

Byla nagrinėta pusantrų metų. Teisiamųjų advokatai reikalavo iškelti bylą pačiam J.Stragiui. Jeigu ne už dalyvavimą nusikalstamame sandėryje, tai už melagingų parodymų davimą - beveik pusę metų jis tvirtino nieko neįtariantis. Balandį - atėjus laikui skelbti nuosprendį, įrodymų tyrimas teisme atnaujintas. Nuspręsta papildomai apklausti Kauno ir Šiaulių ONTT pareigūnus.

Tačiau per papildomą pirmųjų apklausą paaiškėjo, kad J.Stragiui grasinta ir praėjus porai mėnesių po sprogimo.