"Šį rytą radome klasę su 21 žmogumi viduje - moksleiviais ir jų mokytoja. Visi jie yra žuvę", - tragedijos vietoje sakė Haičio prezidentas Rene Prevalis.

Nelaimė įvyko lūšnynų rajone Port o Prenso pakraštyje esančiame Petjonvilyje. Trijų aukštų mokyklos "La Promesse" ("Pažadas") pastatas betono luitų krūva virto maždaug 10 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku. Griuvėsiai palaidojo daug žmonių, be to, buvo sugriauti ar apgadinti penki gretimi namai.

Prieš nelaimę buvo statomas dar vienas mokyklos aukštas. Iki vakaro griuvėsiuose buvo rasta maždaug 50 žuvusiųjų, daugiausia - vaikų.

Toje sostinės priemiesčio mokykloje, kurią išlaikė Bažnyčia, mokėsi iki 700 moksleivių, nuo trejų iki 20 metų amžiaus. Tačiau kiek tiksliai moksleivių mokykloje tuo metu, kai sugriuvo, nežinoma.

Nevilties apimti tėvai skubėjo į nelaimės vietą ieškoti savo vaikų; ant griuvėsių krūvos dirbo dešimtys žmonių, kurių veidus dengė pilkas cemento dulkių sluoksnis.

Jungtinių Tautų (JT) inžinieriai ir JT pajėgų Haityje (MINUSTAH) kariai valė griuvėsius ir neleido prisiartinti didžiulei susirinkusiai miniai.

Visur buvo girdėti šauksmai - šaukė po griuvėsiais įkalinti dar gyvi vaikai ir mokytojai, taip pat - savo vaikų karštligiškai ieškantys tėvai.

Sielvartaujanti Marie Flore sakė neturinti jokių žinių apie tris savo vaikus.

Praneša, kad po griuvėsiais dar gali būti gyvų vaikų. Praėjusią naktį padėtį gelbėtojams atvyko prancūzų ugniagesiai iš Gvadelupos salos.

Organizacijos "Gydytojai be sienų" (Medecins Sans Frontieres) ligoninėje medikai visą parą gelbėjo sužeistuosius. Per naktį mirė aštuoni pacientai, bet buvo ir sėkmingų atvejų.

Buvo išgelbėti du septynmečiai vaikai - berniukas ir mergaitė, kurių vienam buvo atlikta sėkminga operacija.