MKT duomenimis R. Juchnevičius praėjusią savaitę organizavo kontrabandos įvežimą į Lietuvą per Lazdijų kelio postą. Tada poste buvę MKT pareigūnai sulaikė lengvąjį automobilį "Volkswagen Jetta", vairuojamą Lietuvos piliečio Jano Ruseckio, kuriuo gabentos nedeklaruotos prekės - drabužiai, avalynė.

Kad daiktų tilptų kuo daugiau, buvo net išimta galinė automobilio sėdynė. Nedeklaruotų prekių, rastų automobilyje, vertė siekė 39 tūkst. litų. Tuo tarpu teritorinės muitinės pareigūnai, tikrinę automobilį, jokių pažeidimų neužfiksavo.

Dėl šio įvykio iškelta baudžiamoji byla, vyksta tyrimas.

Sulaikytajam R. Juchnevičiui taip pat iškelta baudžiamoji byla dėl didžiulio kiekio kontrabandinių prekių gabenimo per Kauno teritorinės muitinės Lazdijų kelio postą praėjusių metų liepos 24 d.

Tada MKT pareigūnų aptiktų nedeklaruotų plataus vartojimo prekių vertė siekė net apie 240 tūkst. litų, o R. Juchnevičiaus vairuojamą mikroautobusą pavyko sustabdyti tik po ilgų gaudynių.

Beje, patikrinimo metu nustatyta, kad R. Juchnevičius Lietuvos piliečio pase nebuvo ir spaudo, liudijančio apie įvažiavimą į Lietuvą.