Prokurorų gautame anoniminiame pareiškime teigta, kad Kauno apskrities specialiojoje mokykloje dirbantis vyras, galimai pasinaudodamas tarnybine padėtimi, išnaudojo nepilnamečius vaikus versdamas juos dirbti savo gyvenamojo namo statybose. Šie veiksmai esą atlikti pavasario-vasaros laikotarpiu Kauno rajono Užliedžių seniūnijos Giraitės kaime.

Kaip pranešė Kauno rajono policija, gautas prokurorės pavedimas atliktį ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

„Apie tai iš jūsų girdžiu pirmą kartą. Mūsų vaikai su fizine negalia, ką jie gali dirbti, juk vaikšto su specialia pagalba, ramentais. Nė vienas bernas nepajėgus nuvalyti kieme sniego, nes nepakelia kastuvo. Tai koks čia gali būti išnaudojimas? Juos į sodą būtų galima nusivežti tik pramogai“, - DELFI sakė Kauno apskrities specialiosios mokyklos direktorius Liudas Ankudavičius. Pagal policijos pateiktus inicialus jis atpažino, kad įtariamasis – kūno kultūros mokytojas. Direktorius taip pat patvirtino žinąs, kad mokytojas statėsi namą.

L. Akudavičius aiškino, auklėtojai vaikus paprastai vežasi į sodą - čia auklėtiniai gali pasibūti, nusiskinti obuolį. Tačiau, pasak mokyklos vadovo, naudoti vaikus darbo jėgai – nerealu. „Jis galėjo vaikus nusivežti į sodą. Bet kad išnaudojo - nebent „bliūdo“ vaikai ėjo suplauti arba kažką nunešė“, - galimybe, kad neįgalius vaikus buvo galima išnaudoti statybose, netikėjo mokyklos vadovas.