Šių metų pavasarį Panevėžyje prie Marijonų gatvėje esančios turgavietės ir vėliau kitose vietose D. L., gąsdindamas ir mušdamas du nepilnamečius, prievartavo juos perduoti jam kelis šimtus litų kaip užmokestį už nenustatytų asmenų pagrobtus ratų apdailos gaubtus.

Smurtautojas, naudodamas psichologinio poveikio priemones, nepaliko nukentėjusiųjų ramybėje ir tęsė nusikalstamą veiką iki vasaros.

Birželio 11 d. popietę miesto centre, prie J. Basanavičiaus gatvės pirmojo namo, D. L. kartu su dviem nepilnamečiais bendrais užpuolė vieną nukentėjusių nepilnamečių ir atėmė mobilaus ryšio telefoną ir pinigus.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Danutė Baltrušaitytė teigia, kad padarytose nusikalstamose veikose yra požymių nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl turto prievartavimo panaudojant smurtą ir plėšimo. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad įtariamieji veikė kaip bendrininkų grupė.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Įtariamajam D. L. paskirta kardomoji priemonė suėmimas, kitiems dviem įtariamiesiems – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir nepilnamečio atidavimas prižiūrėti. Įstatymas tam, kas prievartaudamas turtą panaudojo fizinį smurtą, atėmė asmeniui laisvę, sunaikino ar sugadino jo turtą arba kitu būdu padarė jam didelės turtinės žalos, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.