Tyrimu nustatyta, kad šių metų birželio 2 d.
,Signalo gatvėje, A. Pukelis, vairuodamas automobilį „Mercedes Benz“, nepraleido jį ketinusio lenkti automobilio „Audi 80“ ir savo automobiliu užblokavo jam kelią.

Po to A.Pukelis, priėjęs prie „Audi 80“, atidarė automobilio dureles, ir, vartodamas necenzūrinius žodžius nepilnamečių vaikų akivaizdoje apstumdė automobilio savininką, aukštą Tauragės rajono savivaldybės pareigūną, bei apspjaudė jo automobilį.

Šiuose A. Pukelio veiksmuose yra nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso 284 str. 1 dalyje (viešosios tvarkos pažeidimas ), požymių.

Praėjus dviems savaitėms po šio incidento, įtariamasis įsivėlė į dar vieną.

Birželio 17 d. Tauragės rajone ties Joniškės kaimu jo vairuojamą automobilį „Mercedes Benz“ sustabdė Tauragės rajono policijos komisariato Eismo priežiūros skyriaus patruliai ir pareikalavo parodyti vairuotojo pažymėjimą ir kitus automobilio dokumentus.

A.Pukelis pareigūnams pateikė tik savo asmens pasą bei nusistebėjo, kad jauni policininkai jo nepažįsta, nes jį esą pažįsta visi Tauragėje, todėl policija niekada jo nestabdo ir jis niekada nesivežioja vairuotojo pažymėjimo. Vartodamas necenzūrinę kalbą, įtariamasis grasino policininkams už ketinimą jam surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą. Šie įtariamojo veiksmai atitinka Baudžiamojo kodekso 287 str. 1 dalyje numatytas veikas – grasinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Už šiuos nusikaltimus įtariamajam gali būti paskirta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.