Tačiau belaukiant trečiojo nuosprendžio, antrasis peržiūrėtas - už apribojimų pažeidinėjimus jam skirtas 45 parų areštas.

Nuteisti už viską

Antradienį išklausyti Kėdainių rajono apylinkės teismo nuosprendžio M.Žemaitis jau atvežtas su antrankiais, vienintelis iš teisiamųjų trijulės jis jau vakar pasiųstas už grotų. Už savavaldžiavimą M.Žemaičiui skirta 1 metų 5 mėnesių ir 5 dienų laisvės atėmimo bausmė. Tos penkios dienos - likusi nespėto atbūti arešto dalis.

Kiti šios bylos teisiamieji - 23 metų Karolis Smalstys ir 20-metis Deimantas Bugavičius, nors tai - taip pat ne pirmas jų teistumas (vykdymai buvo atidėti), nuosprendžio įteisėjant lauks laisvėje. Pirmajam skirta 1 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, antrajam - 3 metų ir 5 mėnesių. D.Bugavičius padarė šį nusikaltimą, dar nesibaigus Kauno apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo jis nuteistas už tokį patį savavaldžiavimą, atidėjimo laikui, todėl abi bausmės subendrintos. Tuomet jis buvo nuteistas už tai, kad skolą iš studento atėmęs automobilį.

Vaidino "stogą"

Už savavaldžiavimą, panaudojant psichinę prievartą, numatomas laisvės atėmimas iki 5 metų. Kaltinimą palaikęs prokuroras siūlė skirti tik 1-2 mėnesiais didesnes bausmes. Šio nuosprendžio jis skųsti neketina.

Nusikaltimas, kokių Kėdainiuose, anot policijos, jau seniai buvo, įvykdytas vieną praėjusio vasario vakarą pačiame Kėdainių centre esančioje "Statoil" degalinėje. Į ten esančią parduotuvę pokalbiui buvo iškviestas vienos Kėdainių individualiosios įmonės savininkas. Prieš kurį laiką jis buvo prašęs vieno kėdainiškio paruošti dažyti jo "Opel Combo" kėbulą.

Meistras darbą atliko nekvalifikuotai, todėl verslininkas atsisakė jam mokėti. Šis dėl 1100 litų skolos kreipėsi pagalbos į Kaune autoservisą turintį vyresnįjį brolį. Tarp šio klientų - ir Kauno mafijos veteranams priskiriamas Algirdas Žemaitis, pravarde Kukas. Apie meistro brolio bėdas sužinojęs ir A.Žemaičio sūnus Mindaugas. Šis subūrė tokių pačių Kauno policijai gerai žinomų draugų kompaniją ir nuvyko į Kėdainius.

Dar ne pabaiga

Bylos duomenimis, susitikimo metu verslininkui pasakyta: "Arba skola, arba lieki invalidas." Vyras buvo priverstas gintis dujiniu pistoletu. Savavaldžiautojai pabėgo - jų auka tą patį vakarą kreipėsi į policiją.

Visi po poros valandų sulaikyti Kaune. Jų "BMW 740" rastas ir kovinis pistoletas su nutrintais numeriais. Sulaikytieji teigė nežinantys, kas jį galėjo pakišti po galine sėdyne. Šis tyrimas, kurį atlieka Kauno policija, dar nebaigtas - dar nėra ekspertizių atsakymo, ar pistoletas nepanaudotas darant kokius nors nusikaltimus.

Neprisipažino teisiamieji ir dėl savavaldžiavimo Kėdainių degalinėje. Teigiama, kad visą teismo procesą jie elgėsi itin arogantiškai, gal tikėjosi, kad ir šį kartą viskas baigsis, kaip ir ankstesniais atvejais.

Po vakarykščio teismo nuosprendžio M.Žemaitis savo teistumais aplenkė tėvą. Su senaisiais "daktarais" siejamas kartą jau teistas A.Žemaitis šiuo metu laukia dar vieno Kauno apygardos teismo nuosprendžio už turto prievartavimą. Jo belaukiant Kuko biografijoje atsirado antras teistumas - už teismo apribojimų, taikant Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą, nevykdymą.