Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis negalutinis, prokuratūra jį dar galės apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui. Neabejojama, kad valstybinis kaltintojais pasinaudos šia teise, nes R. Šimkų jis siūlė įkalinti iki gyvos galvos, o M. Mitreniukui siūlė skirti 20 metų laisvės atėmimo bausmę.

R. Šimkus ir M. Mitreniukas savo kaltės nepripažino.

Kaip DELFI informavo Klaipėdos apygardos teisme, išteisinamąjį nuosprendį priėmęs teismas padarė išvadą, kad teisminio nagrinėjimo metu nebuvo surinkta kaltinamųjų kaltę pagrindžiančių objektyvių įrodymų. Pasak teismo, visi prokuratūros kaltinimai buvo paremti tik prielaidomis, todėl abu kaltinamieji išteisinti nenustačius, kad jie dalyvavo padarant minėtus nusikaltimus.

Išteisinamąjį nuosprendį priėmęs teismas nesirėmė įslaptintų liudytojų parodymais, nes jie buvo gana prieštaringi – svarbūs liudytojai ikiteisminio tyrimo metu davė vienus parodymus, o apklausiami teisme ėmė painiotis ir kalbėjo kiek kitaip. Be to, teismas atsižvelgė į tai, kad įslaptinti liudytojai buvo susiję su kaltinamaisiais, todėl liudydami prieš juos galėjo suvesti sąskaitas.

Teisėjų kolegija taip pat atkreipė dėmesį, kad į bylą kaip daiktinis įrodymas buvo pateikti batai, kuriuos esą po brolių Žukauskų nužudymo dėvėjo M. Mitreniukas. Avalynė buvo rasta viename šiukšlių konteineryje netoli nusikaltimo vietos. Tačiau teisme paaiškėjo, kad M. Mitreniukas šių batų negalėjo nešioti, nes šie jam paprasčiausiai buvo per maži.

Vienos iš galingiausių pajūryje laikytų brolių Žukauskų nusikalstamos gaujos vadeivų ir jų draugo nužudymas įvykdytas 2001-ųjų birželį. Buvo įtariama, kad žudynes galėjo inicijuoti R. Šimkus. Esą šis bijojo G. Žukausko keršto, nes jam atliekant bausmę šis nuviliojo G. Žukausko žmoną bei su ja susilaukė vaikelio.