Vienas pirmųjų Lukiškėse bausmę iki gyvos galvos atliekančių nuteistųjų V.Zakarauskas antradienio naktį aptiktas kameroje su keliskart apie kaklą apsuktu kabelinės televizijos laidu.

Pareigūnai ištraukė kalinį iš kilpos, kuri buvo padaryta iš kelissyk aplink kaklą apsukto kabelinės televizijos laido. Nesėkmingai pabandę savižudį atgaivinti, po 15 minučių jį nugabeno į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Iš ten jis buvo skubiai išvežtas į Vilniaus centro universitetinę ligoninę.

Įvykio motyvai kol kas nežinomi, nors pasitraukti iš gyvenimo nutaręs vyriškis paliko keletą laiškų. Prižiūrėtojas matė, kad nuaidėjus signalui miegoti V.Zakarauskas dar kažką rašo. Pareigūnas jam netrukdė, tačiau nutarė atidžiau ir dažniau jį stebėti.

Už kito nuteistojo V.Čiudaro nužudymą 1992 metų balandį Vilniaus 2-ojoje griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje Aukščiausiasis Teismas prieš dešimt metų jį nuteisė mirties bausme (tuo metu galiojusiame Baudžiamajame kodekse mirties bausmė nebuvo panaikinta, tik atskiru įstatymu sustabdytas jos vykdymas), pakeičiant ją laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Vilniaus kolonijoje vyriškis atsidūrė už tai, kad 1988 metų liepą būdamas girtas Šiauliuose nužudė merginą. Iš Zarasų rajono, Dusetų miestelio kilęs, vėliau Šiauliuose gyvenęs V.Zakarauskas nuo 1971 metų buvo teistas 6 kartus, daugiausia - už chuliganizmą, plėšimus.

Neseniai Lukiškių pareigūnai gelbėjo nusižudyti sumaniusio nepilnamečio gyvybę. Praėjusį trečiadienį iš gyvenimo buvo nusprendęs pasitraukti nepilnametės išžaginimu kaltinamas 17-metis Erikas K., tačiau jį pavyko išgelbėti.