Preliminariai vagių grobis įvertintas daugiau kaip puse milijono litų. Pasigesta apie 600 dėžių įvairių pavadinimų cigarečių ir daugiau kaip tūkstantis vienetų įvairiais prekių ženklais pažymėtų drabužių.

Turbūt iškalbingiausiai situaciją apibūdina atsakymas į klausimą, ar sandėlyje yra signalizacija? "Ji buvo įrengta, - tikino šias patalpas iš bendrovės "Kauno grūdai" nuomojančios UAB "Aleksoto prekyba" direktorius. - Tačiau, atrodo, neveikė..." Tiesa, taip jis tvirtino pareigūnams. Bendrauti su žiniasklaida šis verslininkas, kurio paslaugomis Kauno policija naudojasi jau daugiau kaip 10 metų, atsisakė.

Signalizacija neveikė

Pareigūnai neslepia, kad pagrindiniai įtariamieji - patys "Aleksoto prekybos" darbuotojai.

Apie vagystę pranešė bendrovės direktorius. Pirminiais duomenimis, pirmadienio vidurdienį jis pastebėjo aptvertoje bendroje su "Kauno grūdais" teritorijoje besivoliojančią spyną.

Netrukus konstatuota, kad vietoj jos ant sandėlio durų kabo kita. Įėjus į vidų, patalpa buvo apytuštė. Teigiama, kad įvykio vietoje vagys buvo palikę ir laužtuvą.

Manoma, kad pasidarbuota savaitgalį. Neva dar spalio 2-ąją, kai direktorius lankėsi sandėlyje, šis buvo pilnesnis.

Tiek daiktų be transporto neišveši. Teritoriją saugo sargas, tačiau jis įsikūręs prie pagrindinių vartų ir neva svarbiausia jo funkcija - registruoti įvažiuojančių ir išvažiuojančių mašinų numerius bei laiką. Jų kroviniai netikrinami, vaizdo kamerų prie apvogto sandėlio irgi nėra.

Ne pirmas atvejis

"Aleksoto prekybai" buvo patikėta saugoti visų Kauno ir Kauno rajono policijos tarnybų konfiskuotą turtą. Ateityje jis turėjo būti sunaikintas.

Dėl šios aplinkybės kai kurie LŽ pašnekovai teigė nesuprantantys, kuo remiantis vagių grobis įvertintas 600 tūkst. litų.

Pastarąjį kartą kažkas panašaus Kaune nutiko prieš keliolika metų. Tada pasigesta su "daktarais" sieto kontrabandinio spirito. Sandėlį, kuriame jis laikytas, saugojo ginkluoti "Aro" pareigūnai. Vieną dieną paaiškėjo, kad jie saugo tuščią patalpą. Šis "atradimas" kainavo tarnybą dviem tuometinio Kauno policijos vadovo pavaduotojams.