Panašų vaizdą galima išvysti ir Goštauto gatvėje esančią Operos stotelę – išdaužtas stiklas, sulankstytas korpusas, pastebim smūgiai į vienoje iš sienelių esančią reklamą.

Kaip teigė stoteles Vilniuje prižiūrinčios firmos „JCDecaux“ rinkodaros vadovas Vadimas Komarskis, po vandalų išpuolių bent keliolika stotelių tenka tvarkyti kiekvieną pirmadienį.

„Aš nekalbu apie apipaišymus ir grafiti, kuriuos nesunku nuplauti. Turiu omenyje rimtus suniokojimus – kai išdaužiami stiklai, sulankstomi rėmai, - teigė V. Komarskis. – Vien stiklas kainuoja apie 200 litų, o kur dar mokestis už darbą, transportą. Taigi nuniokotos stotelės atnaujinimas – brangus malonumas“.

Anot firmos atstovo, norint išdaužti stotelės stiklą, reikia ypač pasistengti. „Kumščiu stiklo neišdauši – reikia mesti plytą. Mat tai geras, grūdintas stiklas, turintis apsaugą, kad lengvai nedužtų ir nesužalotų stotelėje laukiančių žmonių“, - pasakojo pašnekovas.

Vidutiniškai per savaitgalį nuniokojama 10-20 stotelių, tačiau pasitaikantys rekordai išties įspūdingi. Pašnekovas prisiminė, kad buvo atvejis, kai teko „reanimuoti“ 80 stotelių. Iš viso sostinėje yra 415 viešojo transporto stotelių.

Firma stiklus ir jų montavimo detales perka iš anksto ir nesibaimina, kad atsargos sandėlyje užsigulės.

V. Komarskis užsiminė, kad nuolat kenčia atokiau esančios stotelės – tuose rajonuose, kuriuose mažiau patruliuojančių pareigūnų. „Tačiau savaitgalį rizikos zona tampa visas miestas. Išeina iš barų įkaušę žmonės – kas jiems pasipainioja po kojomis, tas ir dūžta. Todėl užuot gražinę miestą, esame priversti naikinti vandalų pėdsakus“ - apgailestavo pašnekovas.

Anot Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininkės Liucijos Borusevičienės, pareigūnams apie tokius vandalizmo atvejus pranešama ne taip ir dažnai. „Rugsėjo mėnesį buvo registruotas vienas atvejis. Apie jį pranešė praeivis“, - sakė pareigūnė.

Pagauti vandalus įmanoma tik tuomet, jei pareigūnai juos sučiumpa nusikaltimo vietoje. Vėliau – jau šaukštai po pietų.