Lietuvos viešosios policijos biuro Eismo priežiūros tarnybos vyresnioji inspektorė Daiva Žilinskaitė Eltai sakė, kad daug avarijų sukelia nedrausmingi vairuotojai, kurie slidžiuose kelių ruožuose nesilaiko saugaus greičio, taip rizikuoja ne tik savo, bet ir keleivių bei pėsčiųjų gyvybėmis.

Žiemą užfiksuojama nemažai autoįvykių, kai iš šalutinių kaimų kelių į pagrindines automagistrales neapdairiai įsuka mechanizatoriai su traktoriais ar kita žemės ūkio technika.

Pavyzdžiui, nakties metu Klaipėdos rajone, kelio Klaipėda-Jokūbavas 12-ajame kilometre, nenustatytos markės automobilis partrenkė ir mirtinai sužalojo važiuojamąja dalimi ėjusį 34 metų vyrą, minėto rajono Katkų kaimo gyventoją.

Vilniuje, Žaliųjų ežerų gatvėje (ties sankryža su Girinio g.), susidūrė priešpriešiais važiavę automobiliai "Volkswagen Passat", vairuojamas Alfonso Bakio, ir "Ford Fiesta", kurį vairavo 39 metų Laisvis Strazdas. Autoavarijos metu žuvo "Ford" vairuotojas ir 58 metų "Volkswagen" keleivė. Taip pat buvo sužalotos automobilio "Ford" keleivės 12 ir 13 metų mergaitės bei "Volkswagen" vairuotojas - visi jie dėl sužalojimų paguldyti į ligoninę. Aplinkybės tiriamos.

Pavakare Šiaulių rajone, kelio Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas 75-ajame kilometre, 28 metų Gintaro Slipkaus vairuojamas automobilis VAZ 2106 pervažiavo ir mirtinai sužalojo važiuojamojoje dalyje gulėjusią 69 metų pėsčiąją.

Panašiomis aplinkybėmis, irgi nakties metu, Vilkaviškio rajone, kelio Marijampolė-Kybartai 38-ajame kilometre, automobilis "Volkswagen Jetta", kurį vairavo 30 metų Justinas Pupininkas, pervažiavo ir mirtinai sužalojo kelio važiuojamojoje dalyje gulėjusį 45 metų vyrą, minėto rajono Virbalio miestelio gyventoją.