Gal tai tik gynybos taktikos triukai, bet įtariamasis teigia, kad jį su metų ir trijų mėnesių sūneliu paliko sugyventinė. 23 metų Remigijus M. - Jonučių (Kauno rajonas) vidurinės mokyklos vakarinės pamainos dvyliktokas. Antrasis įtariamasis šiuo nusikaltimu - vienos Kauno vidurinės mokyklos vienuoliktokas.

Apvogė ir išsityčiojo

Įtariamųjų pagrobtas 1989 metų laidos "Audi Coupe" įkainotas 35 tūkst. litų. Juo minėto angaro savininkas Giedrius Kaminskas su kitu VĮ "Nano sportas" lenktynininku Egidijumi Gutaravičiumi šią vasarą dalyvavo Lietuvos ralio B lygos varžybose. Antrajame jų etape ekipažas patyrė avariją.

Minėtame Šlienavos (Kauno rajonas) angare automobilis buvo remontuojamas. Per porą mėnesių jis buvo išardytas ir vėl iš naujo surinktas. Liko tik įmontuoti pasikalbėjimo įrangą ir jau buvo galima vėl stoti prie starto linijos. Tačiau vieną liepos naktį automobilis iš angaro dingo.

Trūko ir įvairių čia buvusių įrankių, kurių vertė - daugiau kaip 25 tūkst. litų. Rastas ir išdaužytas statinio langas, per kurį, pasilypėję ant sukrautos padangų krūvos, vagys pateko į vidų. Jie išvažiavo iš vidaus nupjovę vartų atidarymo spyną.

Be to, konstatuotas ne mažiau įžūlus akibrokštas - apvogtame angare aptikta žmogaus išmatų krūva. Tai buvo panašu į cinišką pasityčiojimą.

Neišlaikė nervai

Įtariamieji šiuo nusikaltimu sulaikyti vieną praėjusios savaitės naktį. Jie pasakoja, kad tai - pirmoji vagystė gyvenime. Dėl to ir neišlaikė vieno iš jų nervai. O kai paleido vidurius, bijojo, kad nespės išlipti per langą laukan. Žodžiu, už viską svarbiau buvo kelnės.

Žinant, kad vienas įtariamųjų - Kęstas A. jau kitą rytą vėl sukiojosi prie angaro (klausinėjo savininką - gal šis jau žinąs, kas jį apvogė), kuklumu, kuriuo dangstosi sulaikytieji, nelabai norisi tikėti. Juolab kad devyniolikametis pernai vasarą uždarbiavo šiame angare.

Rytą po vagystės jis buvo atvažiavęs ne vienas - su dviem draugais. Neatmetama, kad su naktį padaryto nusikaltimo bendrininkais. Trečiasis įtariamasis - vagišių draugas, pasikviestas į pagalbą užgesus vagiamo automobilio varikliui. Tiesiog jame buvo per mažai benzino. Tai atsitiko važiuojant su grobiu per Dubravos mišką. Įsiutę ilgapirščiai nesugalvojo nieko kito kaip automobilį sudeginti. Juolab kad vienas turėjo žiebtuvėlį.

Tokiam sprendimui įtakos galėjo turėti tąnakt išgerto alkoholio kiekis. Įtariamieji vagyste teigia, kad nusikaltimas suplanuotas spontaniškai - grįžtant pro angarą į namus, po darbų išsimaudžius ir "šiek tiek" pasivaišinus. Tada Kęstas A. neva netikėtai prisiminė, kad angare yra vertingų daiktų.

Gresia nemaža bausmė

Trečiojo bendrininko prireikė norint iškrauti grobį iš padegti rengiamo "Audi". Į nurodytą vietą jis atvyko savo automobiliu.

Sudegintą "Audi" policija rado tą patį rytą, grįždama iš apvogto angaro apžiūros. Pareigūnai teigia radę vagis operatyvinėmis priemonėmis. Rasta ir didžioji dalis jų pasisavintų įrankių. Jie buvo parduoti pažįstamiems, iš kurių šie daiktai paimti neatlygintinai.

Ilgapirščiams pateikti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto vagystės ir tyčinio turto sunaikinimo. Už pirmąjį gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Kaip teisiškai įvertinti nusikaltimo vietoje paliktą išmatų krūvą, nesugalvota. Tokio straipsnio kodekse nėra.

Teigiama, kad įtariamieji prisipažįsta ir labai gailisi. "Kiaulės - ne žmonės..." - tik tiek apie juos galėjo pasakyti sudeginto automobilio šturmanas Egidijus Gutaravičius. LŽ jis teigė, kad esant galimybei įkainoti prie remontuojamo "Audi" sugaištas valandas, jo vertė būtų dar didesnė. Po šio įvykio jų ekipažas iki šiol negali dalyvauti lenktynėse - nėra pinigų parengti naują automobilį.