"Galima sakyti, sulaikėme įtariamąjį atsitiktinai, - neslėpė Trakų policijos komisariato viršininko pavaduotojas Ernestas Lenkauskas. - Jis atėjo nusipirkti maisto, sakė norėjęs karštų kibinų. Tada ir buvo pastebėtas." E.Lenkauskas LŽ teigė, jog benamis visą šį laiką po nužudymo slapstėsi Trakų rajone esančiuose karjeruose. "Nakvojo tiesiog laukuose, pats apie tai pasakojo. Šiaip jau jis mielai bendrauja su mumis, neslepia padaręs nusikaltimą", - kalbėjo viršininko pavaduotojas.

Dingęs kirvis

Dviejų vyrų kūnus, ant kurių rasta daugybė kirstinių žaizdų, Trakų rajono Strėvos miške, netoli Dembniakų kaimo, rugsėjo 9-ąją aptiko grybautojai. Manoma, aukos buvo užkapotos kirviu. Juolab kad vienas vietos gyventojas policijai pranešė, jog prieš kurį laiką jam dingo kirvis. Tačiau nei kirvio, nei jokio kito nusikaltimo įrankio pareigūnai iki šiol nerado.

Ekspertų teigimu, jau pradėję irti kūnai miške išgulėjo maždaug savaitę. Jų tapatybės netrukus buvo nustatytos. Nužudytieji - 59 metų Jegoras Terentjevas ir 47-erių Vaclovas Mečkauskas. Vienas gyveno Dembniakų kaime, kitas - gretimame.

Netrukus pareigūnai nustatė ir įtariamąjį.

Buvo pažįstami

Aleksandras Š. gimė Kazachstane, tačiau vėliau persikėlė į Lietuvą. Gerai kalba tiek rusiškai, tiek lietuviškai, tiek lenkiškai.

Su užkapotais vyrais jis buvo pažįstamas iš matymo. Policijos duomenimis, abu vietos gyventojai eidavo pas žmones dirbti. Prie jų kartais prisiplakdavo ir benamis Aleksandras, pastaruoju metu bastęsis šiose vietose. Ar tarp vyrų kilo konfliktas ir koks, policininkai negali pasakyti. Anot E.Lenkausko, įtariamasis pasakoja savo versiją, tačiau gali paaiškėti, kad viskas buvo visai ne taip. Šiandien pareigūnai prašys teismo įtariamąjį suimti.

Aleksandras Š. jau kartą teistas už nužudymą. Prieš penkiolika metų jis kirviu užkapojo visą savo šeimą - tėvą, motiną ir brolį. Atlikdamas bausmę buvo patekęs į Rokiškio psichiatrijos ligoninę. Kada ir dėl kokios priežasties jis iš ten paleistas, medikai nekomentuoja. Išėjęs į laisvę Aleksandras Š. neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos, gyveno įvairiuose miestuose. Policijos pareigūnams vyras sakė norėjęs susirasti darbą, tačiau niekas jo esą nesiūlęs.