Tam, kad ši baudžiamoji byla dėl nusikaltimo žmogaus gyvybei pasiektų Panevėžio apygardos teismą, prireikė dar kartą atlikti teismo medicinos ekspertizę.

Įtarimus, kad prieš dvejus metus vasarą rastas miręs 57 metų panevėžietis S. G. buvo smurto auka, patvirtino M. Romerio universiteto Teismo medicinos Vilniaus skyriaus specialistai, prokurorų prašymu atlikę dar vieną ekspertizę. Specialistai nustatė, kad nukentėjusiojo mirties priežastis buvo smurtinė, t. y. žmogus mirė suspardytas kojomis į krūtinės sritį ir šonus – jam buvo sulaužyti šonkauliai, padaryti kiti sunkūs sužalojimai.

„Šiam sudėtingam tyrimui atlikti prireikė daugiau laiko, nes Panevėžio skyriaus teismo medicinos ekspertams ne iš karto pavyko nustatyti nukentėjusiojo mirties priežastį, tačiau nusikaltimas buvo ištirtas ir baudžiamoji byla perduota nagrinėti apygardos teismui“, – teigė Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė, kontroliavusi ikiteisminį tyrimą ir jam vadovavusi.

Pasak prokurorės, nors kaltinamasis neprisipažino prieš dvejus metus sunkiai sužalojęs niekuo dėtą žmogų, tačiau dar kartą atlikta teismo medicinos ekspertizė ir kiti byloje surinkti įrodymai padėjo teisme patvirtinti teisiamojo kaltumą dėl tyčinio nužudymo.

57 metų panevėžietis S. G., priglaustas pažįstamo, kurį laiką gyveno Sirupio gatvės viename namų. Čia jį ir rado kartu su drauge, vieno alaus baro savininke, skolininko ieškoti atėjęs įtariamasis S. G., kuris dėl 15 litų skolos sunkiai sumušė žmogų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo pradžioje tariamajam paskirtos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos šių metų gegužės 12 d. pakeistos į suėmimą.

Šioje byloje pareikšti du civiliniai ieškiniai turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Įstatymas tam, kas tyčia nužudė kitą asmenį, numato laisvės atėmimo bausmę nuo 7 iki 15 metų.