Antradienį J.Kronkaitis apsilankė KJP štabe, kur susitiko su pajėgų vadu jūrų kapitonu Kęstučiu Macijausku ir susipažino su tyrimo eiga.

Viešnagės metu surengtoje spaudos konferencijoje J.Kronkaitis teigė dabar negalįs daryti jokių išvadų ar sprendimų, nes Karo policija tęsia tyrimą.

"Žinoma, visada galima rasti ką tobulinti. Manau, kad reikia pagerinti teritorijos apšvietimą, iškirsti kai kuriuos medžius, tačiau galutiniai sprendimai bus daromi tik pasibaigus tyrimui", - kalbėjo kariuomenės vadas.

Vagystę iš Kairių poligone įsikūrusio KJP lengvosios ginkluotės sandėlio buvo pastebėta praėjusį antradienį. Iš sandėlio dingo beveik 14 tūkst. šovinių Kalašnikovo automatams, 1200 smulkesnių šovinių, 54 sprogstamieji paketai ir 15 signalinių raketų. Pasak pareigūnų, nuostoliai siekia 10 tūkst. litų.

Karo policijoje dėl šovinių vagystės buvo iškelta baudžiamoji byla.

Kaip BNS sakė kariuomenės vadovybės atstovė spaudai, spaudos konferencijoje antradienį J.Kronkaitis sakė, jog tiriamos įvairios vagystės versijos. Pirminė nusikaltimo vietos analizė rodo, kad buvo įvykdytas įsilaužimas.

Nustatyta, kad į laivyno ginklų teritoriją nusikaltėliai pateko iškirpę skyles metalinėje tvoroje, o į sandėlį įsibrovė numušę spynas. Tačiau kol kas nežinoma, kaip vagys įveikė sandėlio teritoriją ir nebuvo pastebėti ginkluotos apsaugos ir šunų.

Krašto apsaugos viceministras Jonas Gečas pirmadienį sakė BNS, kad KAM generalinė inspekcija taip pat pradėjo tyrimą, ar vagystę galėjo lemti vadų ir kitų kariuomenės pareigūnų padaryti tvarkos ir drausmės pažeidimai.

Anot KAM pranešimo, apie atliekamo tyrimo rezultatus ministerija praneš po trijų savaičių.