Artimieji šiame rajone gyvenusių vyrų pasigedo maždaug prieš savaitę, todėl teisėsaugininkai linkę manyti, kad būtent tiek laiko nužudytieji išgulėjo viename Trakų rajono miške.

Trakų rajono policijos duomenimis, abu vyrai buvo užkapoti kirviu, nes ant jų kūnų aptikta kirstinių žaizdų. Tačiau tikslias šios egzekucijos aplinkybes nustatys teismo medicinos ekspertai. Šalia vieno nužudytojo rastas ir peilis, bet kol kas aiškinamasi, ar jis užpuoliko, ar gintis mėginusio vyro.

Iš pradžių pareigūnai tikino, jog žudikas bus rastas. Tačiau iki vakar vakaro teisėsaugininkams nepavyko sučiupti įtariamojo. Tik sužinota, kad šį nusikaltimą galėjo įvykdyti rimtų psichikos sutrikimų turintis vyras. Greičiau nustatyti jo tapatybę padėjo įvykio vietoje rasta kepurė. Anot liudytojų, ją iki nusikaltimo nešiojo 36-erių Aleksandras Š.

Įtariamasis apibūdinamas kaip valkataujantis ir gyvenamosios vietos neturintis asmuo. Šis vyras prieš 15 metų priverstinai buvo gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. Teismas, tuo metu nagrinėjęs Aleksandro Š. baudžiamąją bylą už tėvo, motinos ir brolio nužudymą, pripažino jį nepakaltinamu. Braižas toks pat - būdamas dvidešimtmetis jis užkapojo giminaičius kirviu.