Muitininkų teigimu, gauta informacija, kad Marijampolės Žemaitės gatvėje esančiame name gali būti nelegalių cigarečių prekybos ir sandėliavimo "taškas", jie pastatą patikrino. Kontrabandininkai užklupti namo kieme iškraunantys cigaretes iš automobilio "Peugeot 605", kuriame buvo sutalpinta 20 dėžių nelegalių rusiškų rūkalų "Jin Ling".

Namo savininkas, išvydęs pareigūnus, spruko ir užsirakino namuose. Antrasis krovikas sulaikytas vietoje. Tik po ilgų įkalbinėjimų ir grasinimų atverti duris pasitelkus ugniagesius, muitininkams pavyko patekti į namo vidų. Pastato savininką jie rado pasislėpusį už skalbimo mašinos.

Kratos metu garaže pareigūnai aptiko dar daugiau tų pačių rusiškų kontrabandinių cigarečių "Jin Ling" bei nedidelį kiekį cigarečių "L&M" ir "West Light" be banderolių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lazdijų rajone muitinės kriminalistai po gaudynių sulaikė automobilį "Audi A6", kuriuo taip pat gabentos rusiškos kontrabandinės cigaretės "Jin Ling". Automobilyje rasta 5,5 tūkst. pakelių rūkalų. Automobilis pirmąsyk pastebėtas Lazdijų rajono Šeštokų miestelyje. Muitininkams jis pasirodė įtartinas. Įtarimus sustiprino vairuotojo elgesys - muitininkams pabandžius automobilį sustabdyti, jis tik padidino greitį ir nurūko tolyn. Prisivyti ir blokuoti "Audi A6" pavyko tik po kelių kilometrų gaudynių, kai žvyrkelyje ties Jukneliškių kaimu, staigiame kelio posūkyje vairuotojas sumažino greitį. Jaunam alytiškiui, apgailestavusiam, kad tądien nevažiavo galingesne mašina, kurios, anot jo, pareigūnams nebūtų pavykę pavyti, surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas.