Vilniaus teritorinė muitinė Eltą informavo, kad dažniausiai neteisėtai iš Baltarusijos į Lietuvą įvežami alkoholiniai gėrimai ir cigaretės. Iš nelegaliai įvežamų alkoholinių gėrimų populiariausia yra ''Vodka Morozov" ir ''Vodka Jelcin". Didžiausią kiekį - 102,5 litro - alkoholinių gėrimų už 2 tūkstančius 630 litų tambūro šonų angose praėjusiais metais rado Kenos geležinkelio punkto inspektoriai.

Neatsirado ir moteriškų kelnių, paplūdimio šlepečių, suknelių mergaitėms, sportinės avalynės, kompiuterinių žaidimų, kompaktinių diskų, odekolono savininkai.

Neteisėtai įvežamos prekės autobusuose dažniausiai slepiamos po sėdynėmis ir atlošais, o traukiniuose sukaišomos į ventiliacines angas, slepiamos tualete, pagalbinėse patalpose.

Teismo sprendimu bešeimininkėmis pripažintos prekės perduodamos Valstybinei mokesčių inspekcijai. Tapę valstybės nuosavybe tinkami naudoti gaminiai yra realizuojami, o neaiškios kilmės arba pasibaigusio galiojimo termino prekės sunaikinamos.

Sunaikinami ir valstybei perduoti alkoholio bei tabako gaminiai. Praėjusiais metais Vilniaus muitininkai sunaikinimui perdavė 411 litrų alkoholių gėrimų ir 22 tūkst. 849 pakelius tabako gaminių.