Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį uostamiesčio policijos patruliai pastebėjo Jūrininkų prospektu viena kitą tempiančias mašinas. Kilus įtarimui, kad jos gali būti vogtos, nuspręsta patikrinti dokumentus.

Tačiau pamatę policininkus, automobiliais "Mazda 626" ir "Honda Preliude" važiavę asmenys bandė pasprukti. Gaudynių metu Jūrininkų prospekto ir Šilutės plento sankryžoje persekiojamos mašinos atsitrenkė viena į kitą. "Mazdos" vairuotojas iššoko iš mašinos ir paspruko. Policija sulaikė tik už "Hondos" vairo sėdėjusį asmenį.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra seniai policijai pažįstamas 29 metų klaipėdietis Arūnas Budraitis. Jis uždarytas areštinėn. Policininkų įtarimai pasitvirtino - abu sulaikyti automobiliai buvo pavogti uostamiestyje.

Trečiadienio rytą dar vienas vogtas automobilis sulaikytas Klaipėdos rajone. Klemiškės kaime automobilio „Nissan Patrol" vairuotojas nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir, padidinęs greitį, nuvažiavo. Jį taip pat imta persekioti. Vienas policijos pareigūnas, stabdydamas sprunkančią mašiną, iš tarnybinio ginklo iššovė du įspėjamuosius šūvius į viršų.

Kelio Klaipėda - Jokūbavas 1-ame kilometre "Nissan" vairuotojas nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio. Iššokęs iš sustojusios mašinos nenustatytas vyriškis pabėgo. Minėta mašina buvo pavogta Klaipėdoje, Kopų gatvėje.