Kaip pirmadienį BNS sakė įvykio aplinkybes tiriantis vyresnysis inspektorius Kęstutis Tamulynas, kol kas nėra nustatyta, ar iš tikrųjų greitosios pagalbos mikroautobusą apgadino būtent D.Bobelis vairuojamas 2001 metų "Huyndai Sonata". Tai paaiškės po cheminių medžiagų ekspertizės.

Praėjusį penktadienį greitosios pagalbos mikroautobuso "Hyundai H10" vairuotojas Robertas Sližys policijai pranešė, kad aikštelėje prie Santariškių ligoninės automobilis "Hyundai Sonata" apibraižė jo mašinos šoną ir iš įvykio vietos nuvažiavo.

Anot policijos, vairuotojas įsidėmėjo nuvažiuojančio lengvojo automobilio numerius, pagal kuriuos pareigūnai išsiaiškino, kad "Huyndai Sonata" priklauso 70-tei D.Bobelis.

Dėl šio įvykio D.Bobelis ir jos vyras krikščionių demokratų lyderis parlamentaras K.Bobelis šeštadienį parašė policijai paaiškinimus. Sutuoktiniai patvirtino tądien buvę prie Santariškių ligoninės, tačiau išvažiuodami iš aikštelės, nepajutę, kad būtų užkliudę kokį automobilį.

Šeštadienį K.Bobelis BNS sakė, kad praėjusią savaitę jis kelias dienas gulėjo ligoninėje, iš kur penktadienį jį paėmė žmona.

Jei bus nustatyta, kad parlamentaro žmona iš tiesų nuvažiavo iš įvykio vietos, jai gali būti skirta bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų arba keleriems metams atimta teisė vairuoti automobilį.