Interviu BNS jis sakė, kad šios grupės "tai skaldosi, tai vėl buriasi, paskui ir vėl dalijasi". "Be to, manau, jog mums (policijai), skirtingai nei kaimyninėms šalims, Estijai ir Lietuvai, pavyko pasiekti, kad mūsų mafijos neturi vieno ryškaus lyderio, todėl jos negali susijungti į vieną didelę organizaciją".

VRM valstybės sekretorius taip pat mano, kad didelę įtaką Latvijos organizuotiems nusikaltėliams daro Rusijos mafija. "Tereikia pažiūrėti į geografijos žemėlapį, - kur mes esame ir kas mūsų kaimynai, - ir viskas bus aišku", - sakė J.Rėkšnia. "Rusijos organizuotas nusikalstamumas turi ryšių kontaktų ir įtakos, be to, tai pasakytina ne tik apie Latviją, bet ir apie visas Baltijos šalis, praktiškai apie visas Europos Sąjungos (ES) šalis ir Ameriką. Aš visada juokauju, kad Latvija dar tik siekia politinio tikslo - įstoti į ES, o mūsų nusikalstamas pasaulis jau seniai įstojo į šią sąjungą", - sakė J.Rėkšnia.

Jis taip pat pažymėjo, kad Latvijos ir Rusijos organizuotų nusikaltėlių "bendradarbiavimas" labai sudėtingas ir platus. BNS paprašytas išvardyti sferas, kuriose nusikaltėliai "bendradarbiauja", pareigūnas atsakė, jog "lengviau išvardyti sferas, kuriose jie nebendradarbiauja".

Tuo pat metu VRM valstybės sekretorius pabrėžė, kad Baltijos šalių policijos puikiai bendradarbiauja, - "ne be reikalo mus juokais vadina Baltpolu, - o bendromis jėgomis visada pavyks pasiekti daugiau, taip pat ir kovojant su organizuotu nusikalstamumu.