Teisiamiesiems skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas.

Teigė tapę belaisviais

Praėjusių metų balandį Marijampolės zonos organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai demaskavo bandymą suvaidinti apiplėšimą kelyje.

Vienos dienos pavakare į policiją paskambino G.Bašinskas ir pranešė, neva pareigūnais apsimetę plėšikai kelyje Marijampolė-Vilnius pagrobė vilkiką, gabenusį penkis 2000 metais pagamintus visureigius „Nissan Patrol" bei du dvejų trejų metų senumo „Mercedes-Benz".

Vairuotojai A.Juodžiukynas ir Ž.Saukaitis tuomet teigė, kad juos esą sustabdė policijos pareigūnai, kurių automobilis „Audi 80" su skiriamaisiais ženklais stovėjo šalikelėje. Sunkvežimį su kroviniu sakė vairavęs A.Juodžiukynas. Ž.Saukaitis esą važiavo iš paskos su šeštuoju „Nissan Patrol".

Vairuotojai teigė, kad uniformuoti plėšikai juos nusivedė į automobilį, jame sumušė ir nuvežė nežinoma kryptimi. Marijampoliečiai tvirtino, kad nusikaltėliai juos išlaipino negyvenamoje sodyboje, kurios ūkiniame pastate esą jie buvę prirakinti antrankiais prie metalinės pertvaros. Vairuotojams neva pavyko išsilaisvinti tik po dviejų valandų. Apie užpuolimą jie telefonu iš degalinės pranešė G.Bašinskui.

Pareigūnų apgauti nepavyko

Į nusikaltimo vietą atskubėjo daug pareigūnų, kinologas su tarnybiniu šunimi, ekspertai. Iš pradžių patikėję, kad būta įžūlaus apiplėšimo, įvykio tirti atvykę teisėsaugininkai po kiek laiko ėmė abejoti.

Įtarimą kėlė nerišlus bei nelogiškas vairuotojų pasakojimas ir keistokas jų elgesys. Abejonių neišsklaidė ir iš Vilniaus atskubėjęs įmonės savininkas G.Bašinskas. Galop apklausinėjami vairuotojai neištvėrė įtampos ir prisipažino dalyvavę darbdavio suregztoje aferoje. Visi trys vyriškiai atsidūrė areštinėje.