Prie automobilių vairo sulaikyti 222 neblaivūs asmenys, motociklus vairavo 11 neblaivių vairuotojų.

Daugiausiai transporto priemonių vairuotojams buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 118, vidutinis – 78. Sunkiai apgirtę prie vairo buvo 37 vairuotojai. Daugiausia pastarųjų vairuotojų išaiškinta Kauno ir Šiaulių apskrityse – po 8 bei Klaipėdos apskrityje – 5.

Vykdytų priemonių metu daugiausia neblaivių transporto priemonių vairuotojų išaiškinta Kauno apskrityje – 38, Šiaulių – 35, Vilniaus ir Panevėžio – po 31, Klaipėdos – 25 ir Utenos apskrityje – 21.

31 vairuotojas buvo patikrintas, įtarus, kad jis gali būti apsvaigęs nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Įtarimai pasitvirtino vienu atveju.

Nepaisant to, kad visuomenė iš anksto buvo informuota apie policijos pareigūnų numatytas vykdyti prevencines priemones keliuose, dalis eismo dalyvių, būtent vairuotojų, nepaiso įspėjimų ir, pažeisdami Kelių eismo taisyklių reikalavimus, ne tik patys rizikuoja, bet ir kelia grėsmę kitų žmonių saugumui.

Pirminiais duomenimis, praėjusį savaitgalį eismo įvykiuose žuvo 4 žmonės: visi jie – vairuotojai.

Penktadienio pavakare Alytaus rajone, nuo kelio Trakai–Rūdiškės–Pivašiūnai–Alytus nuvažiavo ir apvirto automobilis „Mercedes-Benz C190“, vairuojamas 63 metų šio rajono Pivašiūnų kaimo gyventojo. Įvykio metu sužeidimus patyrę vairuotojas ir dvi 16 metų paauglės buvo paguldyti į ligoninės reanimaciją. Vairuotojas po keleto valandų mirė.

Sekmadienį tragiškai baigėsi trys eismo įvykiai. Sekmadienio naktį Plungės rajone, Plateliuose, kelyje Plateliai–Gintališkė, pakelės griovyje buvo rastas automobilis „Opel Vectra“. Šalia jo aptiktas mirusio 69 metų šio rajono Gilaičių kaimo gyventojo kūnas.

Tą pačią dieną Kėdainių rajone, Pakarklių kaime, kelyje Krakės–Gudžiūnai, į pakelės medį atsitrenkė motociklas „Suzuki Cougos 100“. Žuvo motociklą vairavęs 36 metų Krakės miestelio gyventojas. Vyras važiavo be saugos šalmo, be to, teisė vairuoti transporto priemones jam atimta.

Sekmadienio pavakare Širvintų rajone, Išeriškių kaime, žvyrkelyje, kelio posūkyje vairuojamo automobilio „Audi 80“ nesuvaldė 45 metų šio kaimo gyventojas. Automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Vairuotojas žuvo.

Priemonių metu policijos pareigūnai iš viso išaiškino 2 089 Kelių eismo taisyklių pažeidimus.