Kaip BNS sakė apie vagystę policijai pranešęs bendrovės "Veho" serviso vadovas Rolandas Statulevičius, į parduotuvę vagis pateko išdaužęs lango stiklą. Anot R.Statulevičiaus, "Citroen", kaip ir dar penki salone stovėję automobiliai, dėl priešgaisrinės saugos reikalavimų užrakinti nebuvo, rakteliai buvo automobilio salone.

Vagis automobiliu išmušė parduotuvės duris bei metalinius vartus ir paspruko.

Maždaug po 20 min. apdaužytą automobilį, lekiantį Švitrigailos gatve, pastebėjo minėtą saloną saugančios bendrovės "Falck Security" pareigūnai. Sustabdę "Citroen" apsauginiai iš jo iškrapštė čečėnų tautybės Erboltą Okujevą.

Policija išsiaiškino, kad 35-erių metų Rusijos pilietis yra prieglobsčio Lietuvoje prašytojas, ketvirtadienį trims paroms išėjęs iš Užsieniečių registracijos centro (URC) Pabradėje.

Tą pat dieną E.Okujevui buvo pareikšti kaltinimai, jis suimtas dviem mėnesiams ir uždarytas į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą.

Anot R.Statulevičiaus, ir nuniokotas automobilių salonas, ir atsiradęs automobilis remontuojami. Įlenkto priekinio automobilio sparno remontas, pasak jo, kainuos maždaug 5 tūkst. litų.

Penktadienį sostinėje apsivogė kartu su E.Okujevu iš URC išėjęs 33-ejų metų čečėnas R.A. Prieglobsčio Lietuvoje prašytojas įkliuvo, kai autobusų stoties rajone, iš Sodų gatvėje įsikūrusios parduotuvės "Iki" mėgino pavogti kriaušių ir saldainį.

Vyriškiui už smulkią vagystę paskirta 500 litų bauda ir jis sugrąžintas į Pabradę.

Kaip BNS sakė URC direktorius Robertas Petraitis, abu čečėnai iš centro trims paroms išėjo ketvirtadienio popietę. Juodu pareigūnai matė stabdant pakeleivingus automobilius.

Vilniuje parduotuvėje apsivogęs R.A. už Lietuvos įstatymų nesilaikymą bus nubaustas ir URC. Jis negaus smulkioms išlaidoms skiriamų pinigų.

URC gyventojai smulkioms reikmėms kas mėnesį gauna po 25 litus, kuriuos, anot centro vadovo, dažniausiai prageria tą pačią dieną.

Anot R.Petraičio, šiemet tai ne pirmas atvejis, kai URC gyventojai įvykdo vagystes. Nuo jų dažniausiai nukenčia Pabradės miestelio parduotuvės.