Šiaulių apylinkės teismas vakar vėl nagrinėjo baudžiamąją bylą dėl V.Baranausko sumušimo. „Baranis" prie pramogų centro „Max" nukentėjo 2001 metų rugsėjo 8-osios naktį. Dėl lūžusio skruostikaulio bei galvos sumušimo jam kelias dienas teko gydytis ligoninėje.

Nors V.Baranauskas pretenzijų dėl sužalojimo nereiškė, kaltinimai dėl chuliganizmo buvo pareikšti keturiems Vladislovo Stanaičio, pravarde „Stalonė", aplinkos žmonėms: 34 metų Gytanui Rasiuliui, 30 metų Dainiui Želviui, 29 metų Arūnui Vandžiui ir 23 metų Mindaugui Briniui.

Prieš teismą, kuris prasidėjo dar pernai, stojo tik trys kaltinamieji, nes M.Brinius pasislėpė. Per pirmus posėdžius V.Baranauskas tvirtino, kad tą naktį su prie pramogų centro sutiktais jam pažįstamais vaikinais tik juokais pasirito, o susižaloti galėjo dėl neatsargumo.

Kaltę dėl „Baranio" sumušimo neigė ir visi trys teisiamieji. Muštynes užfiksavo pramogų centro stebėjimo kameros.

Vaizdo įrašą peržiūrėję ekspertai davė atsakymą, kad yra tik nedidelė tikimybė, jog tarp V.Baranauską mušusių asmenų buvo G.Kasiulis ir A.Vandys.

Kategoriškos išvados ekspertai nepateikė dėl prastos vaizdo kokybės. Kadangi šio vaizdo įrašo peržiūrėti teismo salėje nebuvo galima dėl techninių kliūčių, buvo nuspręsta tai padaryti pramogų centre