34 ir 29 metų įtariamieji uždaryti į areštinę, dokumentų klastojimu įtariamus du kauniečius penktadienį Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas jau leido suimti dviem mėnesiams.

Įtariama, kad Kauno gyventojai gamino ir pardavinėjo Lietuvos Respublikos asmens tapatybės korteles, pasus bei vairuotojo pažymėjimus. Pareigūnai išsiaiškino mažiausiai trylika atvejų, kai kauniečiai pagamino ir „išdavė" dokumentus.

Jų pagaminti dokumentai atrodė kaip tikri, tačiau sukėlė įtarimų, kai juos rado pareigūnai pas lietuviškai kalbėti nemokančius kitų valstybių piliečius. Vieni jų buvo atvykę dirbti į Lietuvą bei ketino išvykti į kitas Europos Sąjungos valstybes.

Įtariamieji įkliuvo, kai pareigūnai sustabdė automobilį „Volkswagen Golf“. Mašinoje rastai ką tik suklastoti 7 Lietuvos Respublikos piliečių pasai, 3 asmens tapatybės kortelės bei 3 suklastoti vairuotojų pažymėjimai. Pagal dokumentų nuotraukas policija sprendžia, jog klastoti dokumentai buvo skirti ne Europos Sąjungos valstybių piliečiams, norintiems nelegaliai patekti į ES erdvę.

Atlikus kratas sulaikytų asmenų nuomojamose patalpose Čekiškės kaime rasta įranga, skirta dokumentų klastojimui.

Pareigūnai rado kompiuterinę įrangą, chemines medžiagas ir asmens dokumentams suklastoti skirtus ruošinius, kuriuos panaudojus būtų pagaminta 229 vnt. netikrų vairuotojo pažymėjimų arba asmens tapatybės kortelių.

Ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuras.