Atlikus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad šių metų balandžio 25 d. Vilniaus rajone, Sudervės seniūnijoje, Rastinėnų k., vienoje iš sodininkų bendrijų, išgertuvių metų, 24 metų A. K. savo mažamečiui sūnui tyčia įpylė į puoduką alkoholinio gėrimo - 7 procentų stiprumo alų „Euro strong“, kad jis geriau per pietų metą galėtų užmigti.

Kaip praneša Vilniaus apygardos prokuratūra, vienų metų ir devynių mėnesių kūdikis netrukus buvo išvežtas į Santariškių vaikų ligoninę. Medicinos specialisto išvadoje buvo nurodyta ligos diagnozė – ūmus tyčinis apsinuodijimas alkoholiu. Vaikas buvo neprižiūrėtas – utėlėtas, niežai, kraujyje rasta 0,3 promilės alkoholio. Ant vaiko kūno matėsi mušimo žymės, nubrozdinimai.

Tiek vaiko mama A. K., tiek jos sugėrovai tyrėjams patvirtino, kad vaikas buvo girdomas alumi, bet nemušamas. Ji prisipažino kalta ir labai gailėjosi dėl padarytos nusikalstamos veikos.

Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Audronė Pupeikienė Vilniaus rajono apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu pagal BK 161 str. 2 d. (vaiko įtraukimas girtauti).

Vilniaus rajono apylinkės prokuratūroje artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kaltinamosios A. K. motinos valdžios teisių apribojimo bei vaiko globos.