Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, ketvirtadienį apie 18.10 val. A.Kelerytę vonioje negyvą rado namo grįžusi kartu gyvenanti draugė. Žinia apie talentingos, kūrybingos merginos mirtį netruko pasklisti po Panevėžį. Kraupia naujiena sunkiai galėjo patikėti ir Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Agnės mama Elona Kelerienė Panevėžio miesto VPK vadovauja Personalo skyriui.

Vilniaus universitete lietuvių filologiją studijavusi A.Kelerytė rengėsi gintis diplominį darbą. Tą mergina turėjo atlikti pernai, tačiau gynimą atidėjo šiems metams. Nepatvirtintais duomenimis, pastaraisiais metais A.Kelerytė dirbo vienoje Vilniaus bibliotekų.

Žavėjo kūrybiškumu

Prieš penkerius metus Panevėžio 5-ąją vidurinę mokyklą baigusios Agnės buvusi klasės auklėtoja rusų kalbos mokytoja Birutė Radeckienė, sužinojusi apie nelaimę, negalėjo sulaikyti ašarų.

„Klasėje ji man buvo viskas – ramstis, atrama. Gabi, darbšti, pareiginga, labai kruopšti“, – prisiminė pedagogė.

Anot jos, A.Kelerytė iš bendraamžių išsiskyrė savo kūrybiškumu ir organizuotumu. Mokykloje savo noru buvo subūrusi būrelį vaidinančių merginų, pati režisavo spektaklius. Netgi tėvų susirinkimus mergina paįvairindavo savo sukurtomis kompozicijomis.

Ją pažinojo ir teatro mylėtojai. Agnė atlikdavo ne pagrindinius vaidmenis J.Miltinio dramos teatro scenoje.

B.Radeckienė pripažino buvusi nustebinta, kai sužinojo, kad Agnė renkasi ne aktoriaus profesiją, o lietuvių filologijos studijas.

„Galvojau, kad gyvenanti teatru jame ir turėtų būti“, – kalbėjo mokytoja.

A.Kelerytę pažinojusi G.Petkevičaitės-bitės bibliotekoje dirbanti Albina Saladūnaitė prisiminė paskutinį kartą su ja telefonu bendravusi gegužės 24-ąją – merginos gimimo dieną.

Bibliotekininkę su Agne siejo literatūra.

„Iš jos bet kada buvo galima sulaukti telefono žinučių su nenusakomo grožio eilėraščiais. Jos žinutės būdavo tokios netikėtos ir spontaniškos“, – pasakojo A.Saladūnaitė.

Anot jos, mergina tiesiog trykšte tryško gyvenimo džiaugsmu.

Tėtis vaidins

Atsisveikinti su A.Keleryte bus galima iki sekmadienio pietų „Grauduvos“ salėje. Agnę pažinojusiųjų teigimu, mergina bus kremuojama.

Nelaimės priblokštas A.Keleris, šiais metais už antraplanį grafo Almavivos vaidmenį spektaklyje „Figaro vedybos“ įvertintas Auksiniu scenos kryžiumi, nustebino savo stiprybe.

Dukters gedintį aktorių šiandien žiūrovai vis dėlto išvys J.Miltinio dramos teatro scenoje – atnaujinto spektaklio „Senojo gluosnio pasakojimai“ premjeroje atliekantį pagrindinį Anuprėlio vaidmenį.

„Tai dar kartą įrodo, kokia stiprybė ir galia slypi aktoriaus profesijoje. Todėl aš ir sakau, kad ji – pati nedėkingiausia. Penki šimtai žiūrovų, žiūrėdami į sceną, nė nenutuokia, kad aktorius vaidina, kai laidojamas jo tėvas, mama, šiuo atveju – dukra. Ir taip yra buvę ne kartą“, – pabrėžė J.Miltinio dramos teatro vadovas Rimantas Teresas.

PAGALBOS TELEFONAI

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Vaikų linija www.vaikulinija.lt8 800 11111Kasdien 11.00-21.00
Jaunimo linija www.jppc.lt8 800 28888I-V 16.00-7.00

VI-VII visą parą

Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt8 800 60700Visą parą
Pagalbos moterims linija8 800 66366I-V 16.00-21.00
Dingusių žmonių šeimų paramos centras8 800 26161

8 5 2773135

I-V 8.00-16.00

Visą parą

Panevėžio paguodos telefonas8 45 500965I-V 20.00-8.00
Vilniaus moterų namų krizių centras8 800 22008I-V 9.00-17.00
Pokalbiai 8-800 linija yra nemokami

PAGALBA INTERNETU

Vaikų linijaRegistruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
Jaunimo linijaRašyti svetainėje: http://jppc.lt arba kaunojl@hotmail.comAtsako per savaitę
Vilties linijaRašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/index.phpAtsako per tris-penkias dienas
Šiaulių jaunimo linijaRašyti: kasnutiko@yahoo.comAtsako per tris dienas