Manoma, kad V.Norkūnas gelbėjo skęstančią žmoną, tačiau nepavykus padėti sutuoktiniai nuskendo abu.

Panevėžio miesto apygardos teismo pirmininkas Tomas Zdanavičius „Sekundei“ pasakojo apie nelaimę sužinojęs iš Norkūnų artimųjų. Keliauti mėgę sutuoktiniai į Graikijai priklausančią Kretos salą išskrido birželio 10 dieną.

„Man paskambino iš kelionių agentūros ir teiravosi Norkūnų artimųjų telefonų, tačiau apie nelaimę jie nepasakė. Netrukus atskriejo ir baisioji žinia – ją mums pranešė nuskendusiųjų šeimos nariai, – sakė T.Zdanavičius. – Kol kas nepavyko išsiaiškinti, kokiame vandens telkinyje Norkūnai maudėsi, žinom tik tiek, kad tragedija atsitiko tarp 16 ir 17 valandos. Poilsiauti į Graikiją Norkūnai skrido jau ne pirmą kartą, per atostogas jie mėgo pakeliauti.“

1952 metais gimęs V.Norkūnas buvo kilęs iš Prienų rajono Jiezno miestelio. 1975-aisiais baigęs Vilniaus universiteto Teisės fakultetą atvyko į Panevėžį ir dirbo tardytoju, vėliau buvo Pasvalio rajono teismo teisėjas. Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų teisėjo pareigas jis ėjo nuo 2005 metų.

Aštuoneriais metais jaunesnė teisininko žmona Rita antrus metus dirbo Panevėžio apygardos teismo posėdžių sekretore. Abiem sutuoktiniams ši santuoka buvo antroji. Iš pirmosios santuokos V.Norkūnas turėjo sūnų ir dukrą, R.Norkūnienė – du sūnus. Nuo studijų laikų V.Norkūną pažinojęs T.Zdanavičius jį apibūdino kaip ramaus, gero būdo žmogų, aukštos kvalifikacijos teisėją.

„Tai tragedija ir šeimai, ir visam Apygardos teismo kolektyvui“, – prislėgtas draugo žūties kalbėjo Apygardos teismo pirmininkas.