Gruodžio 24–osios rytą miškininkai sulaikė Laugalių jauniausiąjį sūnų 17 metų Petrą. Šis Žadžiūnų (Šiaulių r.) gyventojas su draugu 20 metų Mariumi Povilaičiu įtariami kirtę svetimą mišką.

Arkliais traukiamais vežimais važiuojančius jaunuolius urėdijos kontrolieriai sustabdė netoli Žadžiūnų, prie Ilgosios Lovos miško. Abu vežimai buvo prikrauti ką tik nukirstų medžių. P.Laugalis ir M.Povilaitis prisipažino, kad medieną kirto svetimame miške.

Urėdijos darbuotojai į svetimą mišką pasikėsinusius jaunuolius baus už nelegalų kirtimą ir medienos vežimą. Ar jiems bus keliama baudžiamoji byla, paaiškės po švenčių.

Urėdijos darbuotojai informavo miško savininką apie medienos vagis. Vyriškis ketina po švenčių kreiptis į policiją. Nuo miško savininko įvardytų nuostolių dydžio priklausys, kaip bus baudžiami P.Laugalis ir M.Povilaitis.

Jauniausias Laugalių sūnus į pareigūnų akiratį patenka jau trečią kartą. Pirmą sykį šis paauglys įkliuvo prieš kelerius metus, kai mokykloje iš vyresnio mokinio pavogė mobilųjį telefoną „Nokia“. Prieš porą metų P.Laugalis su M.Povilaičiu buvo sulaikyti dėl Žadžiūnų žemės ūkio bendrovei priklausančių grūdų vagystės.

Abu jaunuoliai, Laugalių žentas 25 metų Remigijus Janavičius ir 18 metų Egidijus Petrauskas įkliuvo 2000 metų gruodžio 31–osios naktį. Vagis sulaikė pasaloje su pareigūnu budėjęs bendrovės direktorius Aloyzas Žakevičius.

Dėl nuolatinių vagysčių Naujųjų metų išvakarėse buvo sumanyta surengti pasalą. Pastatus apžiūrėję tikrintojai nerado tąnakt sandėlius saugoti turėjusio Vytauto Povilaičio. Jo sūnus M.Povilaitis vėliau buvo sulaikytas su kitais vagimis.

Bendrovės direktorius pastebėjo, kad viename sandėlių trūksta grūdų, ir su pareigūnu pasekė į laukus vedančiomis vežimo vėžėmis.

Čia buvo aptikta 15 maišų pavogtų kvietrugių. Vagys buvo sulaikyti, kai R.Janavičiaus automobiliu „Audi 100“ sugrįžo parsivežti grobio.

Su įkalčiais sulaikyti vagys prisipažino, kad į bendrovės sandėlį buvo atvažiavę Laugalių arkliu. Kadangi grobis iškart nebuvo nuvežtas į kurio nors vagišiaus namus, pareigūnai mano, kad grūdus prieš šventes ketinta iškeisti į naminę degtinę.

P.Laugaliui ir jo svainiui R.Janavičiui pavyko išsisukti nuo atsakomybės – į teisiamųjų suolą pateko tik M.Povilaitis ir E.Petrauskas. Abu vagys buvo nuteisti po metus kalėti, tačiau bausmės vykdymas tam pačiam laikotarpiui atidėtas.