Automobiliu nuvykęs iki Kriaunų centro, prie bažnyčios seniūnas pastebėjo į šaligatvio bortelį atsitrenkusį „Audi 80“. Nei vairuotojo, nei keleivių mašinoje nebuvo. Vos A.Rudinskas išlipo iš automobilio, prie jo pribėgo penki jaunuoliai ir nieko nesakę puolė talžyti. Netikėtai užkluptas į šeštą dešimtį įkopęs seniūnas buvo pargriautas ant žemės.

Daužomas vyriškis sugebėjo atsikelti ir šiek tiek pabėgėti, tačiau netrukus vėl buvo pargriautas ir talžomas toliau. Vis dėlto išsivaduoti jam pavyko pačiam. Kai seniūnas jau buvo spėjęs pasprukti nuo užpuolikų, į Kriaunas atvyko jo iškviesti policijos pareigūnai. Tačiau chuliganai jau buvo spėję išsislapstyti, buvo likęs tik jų automobilis.

Skubiai į Rokiškio ligoninę nuvežtam A.Rudinskui diagnozuoti daugybiniai viso kūno sumušimai, nosies kaulo lūžis. Bendradarbiai ypač baiminasi dėl seniūno būklės, nes jis pastaruoju metu pasiguosdavo sunegalavusia širdimi.

Anot Kriaunų seniūnijos darbuotojų, užpuolikų seniūnas neatpažino, todėl manoma, kad tai nėra vietos jaunuoliai. Viliamasi, kad juos surasti padės nusikaltimo vietoje likęs automobilis. Vakardienos žiniomis, įvykį tirianti Rokiškio policija jau užčiuopė nusikaltėlių pėdsakus, tačiau, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, informacija apie seniūno užpuolikus neviešinama.

Panevėžio apskrityje tai ne pirmas išpuolis prieš valdžios atstovus. Ypač didelį atgarsį visuomenėje prieš porą metų buvo sukėlę įvykiai Panevėžio rajone, Tiltagaliuose. Tąsyk buvo užpulti Seimo narys, Panevėžio rajono meras ir du šio rajono policininkai.

Penki gretimo kaimo gyventojai tąsyk atvykę į Tiltagalių miestelio šventę, savo automobiliu rėžėsi į Seimo nario Antano Matulo automobilį ir, iššokę iš mašinos, puolė patį A.Matulą bei greta buvusį Panevėžio rajono merą Povilą Žagunį. Chuliganams netruko kelią pastoti šventėje budėję policininkai. Suįžūlėję ir girti chuliganai tada savo įniršį nukreipė į pareigūnus. Šie buvo tol spardomi ir smaugiami, kol vienas jų neteko sąmonės. Tuomet užpuolikai triukšmaudami dingo.

Po pusantrų metų trukusių teismų išpuolį Tiltagaliuose surengusiems dviem chuliganams skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, kiti du nuteisti lygtinai. Penktasis nusikaltėlis, nesulaukęs teismo pabaigos, žuvo tame pat kaime įvykusioje avarijoje.