Apiplėšimo sumanytojas, organizatorius ir pagrindinis vykdytojas 28 metų Aurimas Leketas nuteistas kalėti šešerius metus. Jo laukia dar dvi bylos. Vienoje A.Leketas kaltinamas plėšimu, kitoje – automobilio vagyste.

Jo įkalbėti nusikaltimo bendrininkai 21 metų Rimgaudas Liaudaitis ir metais vyresnis Linas Beinartas nuteisti kalėti trejus metus. Jie teismo sprendimo laukė laisvėje.

Apiplėšimo metu nuo nusikaltėlio papurkštų į akis dujų nukentėjo 57 metų parduotuvės apsaugininkas. Dujos nudegino akies rageną, todėl pablogėjo vyro regėjimas. Tai lėmė jo atleidimą iš darbo. Buvęs apsaugos darbuotojas apiplėšimo metu patyrė didelį stresą, todėl be raminamųjų ilgai negalėdavo užmigti. Kaltininkai turės atlyginti nukentėjusiojo gydymo išlaidas bei 30 tūkst. litų įvertintą neturtinę žalą.

Pasidalijo nelygiai

Pernai lapkričio 15 dieną Mogiliovo gatvėje esančioje parduotuvėje „Pienė“ dujiniu pistoletu apsiginklavęs plėšikas šovė apsaugininkui į veidą, atėmė maišelį su ką tik surinktais pinigais ir pabėgo. Pagrobta per 11 700 litų, tai yra visas tos dienos uždarbis.

Apiplėšimas buvo kruopščiai suplanuotas. Lapkričio 15-osios vakare į „Pienę“ nuėjo R.Liaudaitis. Jis išžvalgė situaciją parduotuvėje: kiek prekybos salėje pirkėjų, kiek dirbo apsaugininkų. Mobiliuoju telefonu jis perdavė informaciją A.Leketui.

Vos tik iš parduotuvės išėjo R.Liaudaitis, į vidų įžengė nusikaltimui pasiruošęs A.Leketas. Kol iš trijų kasų parduotuvės vedėja ir apsaugininkas rinko pinigus, plėšikas vaidino pirkėją. Nusikaltėlis paspruko įsėdęs į jo laukusį automobilį, kuriame buvo L.Beinartas ir R.Liaudaitis.

Įtikinęs bendrininkus, kad juodžiausias darbas ir atsakomybė už nusikaltimą tenka jam, A.Leketas draugams padalijo po 700 litų.

Linkęs į avantiūras

Kol teisėja skaitė nuosprendį, A.Leketas šypsojosi. Už tai vieno iš jaunųjų nusikaltimo bendrininkų mama jį nuolat barė. Panašu, kad jaunas vyras viską vertina kaip pokštą ir avantiūrą.

Apie tai pasakojo ir L.Beinartas. Vaikinas buvo pažįstamas su A.Leketu dar tada, kai šis gyveno tame pačiame kaime, iš kurio kilęs L.Beinartas. Susitikę Klaipėdoje jie pradėjo bendrauti. Kartą naktį visi trys apiplėšimo dalyviai važiavo automobiliu. Už Rimkų ties viaduku jie pamatė nuo kelio nuvažiavusį vilkiką. Čia buvo sustojusi dar viena mašina. Kai trijulė išlipo, pamatė, kaip nepažįstamas vyras pažiūrėjo į jų automobilį. Tada A.Leketas puolė žmogų mušti, atėmė jo mašinos raktelius ir pagrobė svetimą automobilį.

L.Beinarto tikinimu, iš anksto grobti mašiną jie nebuvo susitarę.

L.Beinartas ir R.Liaudaitis gailėjosi pasidavę A.Leketo įtakai ir įsipainioję į kriminalinius nusikaltimus.