Jo automobilyje pareigūnai rado buteliuką su rusvu skysčiu, plastmasinį paketėlį su rusvais milteliais, plastikinį indelį su baltais milteliais. Įtariama, kad tai narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

Norėdamas atsikratyti įkalčiais M.N. sulaikymo metu dalį miltelių spėjo išberti šalia automobilio ant žemės. Panaudotas tarnybinis šuo automobilio bagažinėje dar aptiko paslėptų narkotikų – paketėlį su augalinės kilmės medžiaga, įtariama, kanapėmis, ir du paketėlius su tabletėmis, įtariama, „Exstazy“.

Be to, bagažinėje rasti trys magnetofonai, garso stiprintuvas, kolonėlės, šildytuvai, kurie įtariami, kad yra vogti. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas, M.N. sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Įkliuvo 40-metė

2-ojo PK pareigūnams su kvaišalais gegužės 12 d. įkliuvo 40-metė šiaulietė G.K., šiuo metu gyvenanti mieste pagarsėjusioje narkomanų prieglaudoje, esančioje Verdulių gatvėje.

Turėdami operatyvinės informacijos, kad tuo adresu automobiliu gali būti vežami narkotikai, kriminalistai sustabdė jį ir į 2-ąjį policijos komisariatą apžiūrai pristatė automobiliu važiavusius keturis asmenis, tarp kurių buvo dvi moterys, piktnaudžiaujančios narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Pas G.K. rasti penki paketėliai su baltais milteliais ir 200 ml buteliukas su rudu skysčiu. Moteris prisipažino, kad šie kvaišalai yra jos. Ne kartą už vagystes ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis teista Dėl G.K. vėl atsidūrė areštinėje.

Rado tablečių

Gegužės 10 d. Verdulių gatvėje su narkotinėmis medžiagomis buvo sulaikytas 29 metų šiaulietis T.K. Jo vairuojamo automobilio bagažinėje rasta įvairių tablečių. Manoma, kad vyras prieš sulaikymą lankėsi toje pačioje Verdulių g. esančioje narkomanų buveinėje.

Šio namo savininkas yra miręs, o jo paveldėtojai yra trys, kurių vienas piktnaudžiauja kvaišalais ir šiuo metu nuo teisėsaugos slapstosi užsienyje, kitas – atlieka bausmę įkalinimo vietoje, todėl įteisinti palikimo niekaip neišeina, ir namas yra be šeimininko – kas ten nori, tas ir glaudžiasi.

2007 m. policijos pareigūnai net tris kartus šiame name rado narkotinių medžiagų, tačiau visus kartus atsakomybę dėl neteisėto disponavimo jomis už čia gyvenusį vieną namo paveldėtoją V.M. prisiėmė kiti asmenys.

Po praėjusių metų rugpjūčio 28 d. narkotikų radimo čia buvo nuteistas V.M. pusbrolis 36 metų H.P. Teismas jam paskyrė 780 litų baudą.

Šių metų vasario 7 d. policijos pareigūnai, apsilankę Verdulių g. landynėje, po H.P. lovos čiužiniu vėl rado įvairių medžiagų, kurios įtariamos esant narkotinės bei psichotropinės: 23 tabletes, 16 ampulių, du polietileninius maišelius su baltos spalvos milteliais, maišelį su ruda biria medžiaga. Jam dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pareikšti įtarimai. Tačiau teismo šis žmogus nesulaukė – kovo 8 d. jis buvo rastas miręs.