Pareiškus kaltinimą, pavakarę 32 metų vyriškis buvo paleistas iš policijos areštinės. Jam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Tai švelniausia kardomoji priemonė.

Tuo tarpu Klaipėdos apygardos teismas antradienį nusprendė, kad L.Mileška 10 dienų buvo suimtas neteisėtai.

Suėmimą buvo apskundę L.Mileškos advokatai - Rimas Andrikis ir Algimantas Švėgžda.

"Teismas nusprendė, jog nebuvo duomenų, kad (L.Mileška - BNS) slėpė gintaro luitą", - BNS sakė advokatas R.Andrikis.

"Saulės akmenį" Palangos gintaro muziejui sugrąžinusio L.Mileškos paleidimo į laisvę dieną policijos pareigūnai sulaikė ir uždarė į areštinę jo netikrą brolį Lauryną Zavackį.

Kaip sakė baudžiamąją bylą tiriantis Tardymo departamento tardytojas Sergejus Pelšas, įtariamąjį gintaro pagrobimo byloje policijos pareigūnai sulaikė antradienį paryčiais Klaipėdoje.

"Oficiali šio asmens paieška nebuvo paskelbta, tiesiog bylą tiriantys pareigūnams neiškart pavyko jį surasti", - teigė tardytojas.

L.Zavackis - L.Mileškos brolis iš jo motinos kitos santuokos - yra įtariamas dalyvavęs šių metų rugsėjį pagrobiant gintaro luitą iš muziejaus.

LNK televizijos už "Saulės akmens" sugrąžinimą paskirtos 20 tūkst. litų premijos L.Mileška kol kas negaus.

L.Milešką policija sulaikė gruodžio 6 dieną, kai šis už premiją Palangos Gintaro muziejui sugrąžino prieš tris mėnesius pagrobtą Saulės akmeniu vadinamą gintaro luitą.

Suimtasis laikėsi versijos, kad "Saulės akmenį" surado prieš mėnesį Klaipėdoje, prie šiukšlių konteinerio.

Gintaro muziejus buvo apvogtas rugsėjo 9 dienos paryčiais. 3,698 kilogramo sveriantis apvalios formos gelsvos spalvos gintaro luitas buvo vienas vertingiausių muziejaus eksponatų.