Pirmąją pagalbą panevėžiečiui suteikė greitosios pagalbos medikai. Nukentėjusysis buvo nuvežtas į ligoninę, gydytojai aiškinosi traumos pobūdį, paskui šlaunį su trūkusiu raumeniu tiesiog stipriai subintavo.

Dabar Darbo partijos Panevėžio skyriaus primininkas namuose, vaikščioti jis gali tik su ramentais. Šio įvykio nesureikšminantis P.Narkevičius sako, jog tokia nelaimė jam nutiko ne pirmą kartą. „Šlaunies raumuo vieną kartą jau buvo trūkęs, du mėnesius turėjau nedarbingumo pažymėjimą. Gal šį kartą raumuo sugis greičiau“, – Darbo partijos Panevėžio skyriaus pirmininkas nesigaili važiavęs į sostinę, ten surengtas mitingas, jo nuomone, labai svarbus ir reikšmingas.

Ginti partijos vado

„Su Viktoru Uspaskichu elgiamasi neteisingai. Tą mes ir akcentavome prie Seimo rūmų vykusiame ramiame, taikiame mitinge. Iš visos Lietuvos suvažiavę žmonės tiesiog išreiškė savo nuomonę“, – sakė P.Narkevičius.

Prie Seimo rūmų vykusiame mitinge dalyvavo apie tūkstantis protestuotojų. Jie tikino, jog Lietuvoje pažeidžiamos žmogaus teisės, vyksta politinis susidorojimas su Darbo partija. Mitinguotojai reikalavo teisybės, laisvės politiniam kaliniui Viktorui Uspaskichui.

Mitinge pasisakė ne tik lyderiai: Darbo partijos pirmininko pavaduotoja, Seimo narė Loreta Graužinienė, Seimo pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas, europarlamentaras Šarūnas Birutis, kiti Seimo nariai, bet ir eiliniai partijos nariai. Mitinguotojų palaikymo sulaukė nuoširdžiai kalbėjusi ponia Aldona iš Kazlų rūdos.

Pradėjo rinkti parašus

Mitingo metu prasidėjo parašų rinkimo akcija, ji bus tęsiama visuose Lietuvos rajonuose. Surinkti piliečių parašai kartu su peticija bus įteikti Lietuvos Respublikos Prezidentui, Seimo pirmininkui, Vyriausybės vadovui, Aukščiausiojo Teismo pirmininkui, generaliniam prokurorui, Europos parlamentui ir Europos žmogaus teisių teismui. Mitingo metu Darbo partijos jaunimas dainavo populiarias dainas. Buvo atlikta ir V.Uspaskicho bei Irmos Jurgelevičiūtės dainai „Verta“, po kurios į dangų buvo paleisti balionai su Darbo partijos spalvomis – balta ir mėlyna.

Pasibaigus mitingui kai kurie jo dalyviai išvažiavo į Kėdainius ir prisijungė prie ten mitinguojančių žmonių, susirinkusių prie „Vikondos“ pramogų centro. 18 val. prasidėjusiame mitinge Kėdainiuose dalyvavo apie 600 žmonių. Tuo tarpu prie Seimo likę Darbo partijos frakcijos nariai pasistatė palapines ir ketina tęsti protesto akciją.

Vertina prieštaringai

Darbo partijos surengtą mitingą įvairūs šaltiniai vertina prieštaringai. Teisėjų tarybos pirmininkė tikina, jog toks elgesys yra politinis žingsnis ir netgi gali būti traktuojamas kaip tam tikras poveikis teismams.

Kai kam nepatiko kalbos apie korumpuotą teisėsaugą, valstybininkų klaną“, partijos puolimą, netvarką valstybėje, raginimai ištirti nuostolingus „Alitos“, „Geonaftos“, VST privatizavimus.

PB primena, kad Darbo partijai įtarimai yra pareikšti dėl apgaulingų pareiškimų apie partijos veiklą ir turtą pateikimo, suklaidinant valstybės institucijas neteisėtai skiriant valstybės dotacijas ir kompensacijas, dėl ko valstybė patyrė didelės turtinės žalos. Įtarimuose nurodyta, kad partija 2004–2006 metais esą neįrašė į oficialią apskaitą daugiau kaip 24 milijonų litų pajamų, daugiau kaip 23 milijonų litų išlaidų, išvengė sumokėti valstybei daugiau kaip 3,8 mln. litų mokesčių ir įmokų.

Įtariama neteisėtai gavus valstybės dotacijas, tad valstybei galėjo būti padaryta daugiau kaip 6 milijonų litų žala. Darbo partijai yra surašytas kaltinamasis aktas su bylos medžiaga dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie partijos pajamas, turtą ir jų naudojimą įrašymo į deklaracijas, ataskaitas ir jų pateikimo valstybės įgaliotoms institucijoms.