B.Law apie savo atsistatydinimą vakar pranešė popiežiui Jonui Pauliui II, su kuriuo susitiko po visą savaitę trukusių pasitarimų su Vatikano pareigūnais.

Šventasis Tėvas šįkart priėmė Bostono kardinolo atsistatydinimą ir pavedė Bostono arkivyskupijai laikinai vadovauti padedančiam Bostono vyskupui Richardui Lennonui.

„Visų, kurie nukentėjo dėl mano trūkumų ir klaidų, atsiprašau ir meldžiu atleidimo“, – sakė penktadienį B.Law. 71 metų kardinolas dar balandį, praėjus keturiems mėnesiams po skandalo pradžios, prašė popiežiaus leisti jam pasitraukti, tačiau katalikų vadovas tada atmetė šį prašymą.

Paskelbus šūsnis dokumentų, kurie parodė, jog B.Law su kitais Bažnyčios vadovais dangstė pedofilija kaltinamus dvasininkus ir kilnojo juos per parapijas, kilo didžiulė protestų banga.

Bostono arkivyskupijos tikintieji pareikalavo B.Law atsistatydinimo, juos parėmė ir kunigai.

Skandalas kilo dar sausį, kai tiriant už pedofiliją nuteisto ir iš kunigystės pašalinto Johno Geoghano bylą paaiškėjo, kad B.Law, žinodamas kunigui keliamus kaltinimus, nepranešė apie tai vaikų tėvams parapijiečiams ir tiesiog perkėlė jį į kitą parapiją. Vėliau pasirodė, kad tokių atvejų buvo ne vienas.

Masačusetso valstijos generalinis prokuroras ketvirtadienį apkaltino Bažnyčios pareigūnus sistemingai dangsčius vaikus tvirkinusius kunigus. Prokuroras Tomas Reilly pripažino praėjusią vasarą sušaukęs prisiekusiųjų komisiją, kuri turi ištirti galimybę paskelbti kaltinimus Bažnyčios pareigūnams už netinkamą elgesį su pedofilais kunigais.

Praėjusią savaitę B.Law ir dar 7 vyskupai gavo kvietimus atvykti į Masačusetsą ir atsakyti į prisiekusiųjų komisijos klausimus.