Nepaisant to, vyriškis ir toliau lieka įtariamasis. Suėmimo terminas jam baigsis kitą antradienį. Tardytojo teigimu, kol kas nenuspręsta, ar prašyti teismo skirti L.Mileškai stacionarinę psichikos būklės ekspertizę Utenoje, ar tyrimai bus atliekami ambulatoriškai. Jei būtų skirta ekspertizė, jis būtų guldomas į ligonę.

Tuo tarpu L.Mileškos advokatas Rimas Andrikis penktadienį apskundė teismo nutartį dėl suėmimo. Skundas išsiųstas suėmimo sankciją praėjusią savaitę skyrusiam Palangos miesto apylinkės teismui. Advokato skundą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.

10-ties dienų L.Mileškos suėmimo terminas baigiasi antradienį. Gali būti, kad skundo iki šios datos teismas neišnagrinės. Pagal įstatymus tokie skundai turi būti išnagrinėti per 7 dienas.

R.Andrikio teigimu, nėra labai svarbu, kada skundas bus nagrinėjamas. Reikšminga tai, kad teismas konstatuotų, ar suėmimas buvo teisėtas ar neteisėtas. Suimtajam jokie kaltinimai kol kas nepateikti. L.Mileška įtariamas slėpęs akmenį.

"Jam inkriminuojamas slėpimas, o jis grąžino, tai slėpė ar ne? Ko gera, ne", - retoriškai klausė advokatas. Skunde rašoma, kad grąžindamas Saulės akmenį teisėtai savininkui, L.Mileška nepadarė nusikaltimo, todėl suėmimas jam negalėjo būti skirtas.

Advokatas mano, kad suėmimo motyvavimas ir tuo, kad L.Mileška neturi pastovios gyvenamos vietos, irgi nėra pagrįstas.

32-ejų metų L.Mileška iki šiol gyveno su savo motina sodo namelyje, netoli Klaipėdos. Ten apsilankę pareigūnai teigė, kad jis gyveno nešildomoje palėpėje. "Jis turi gyvenamą vietą pas mamą name, kratos net ten buvo daromos. Galbūt ir netobulai ji įkurta", - mano advokatas.

Suimtojo motina teisėsaugininkams pasakojo apie sūnaus radinį sužinojusi per televiziją. Moteris rodytame reportaže atpažino sūnaus balsą ir rūbus. Spaudai motina pasakojo, kad sūnus serga psichine liga.

Pasak pareigūnų, ir atsiradęs Saulės akmuo, ir 20 tūkst. litų, kuriuos LNK televizija sumokėjo gintarą sugrąžinusiam L.Mileškai, saugomi Palangos miesto policijos komisariate. Suimtasis vyriškis laikomas policijos areštinėje.

L.Milešką policija sulaikė praėjusį penktadienį, kai šis už išpirką Palangos Gintaro muziejui sugrąžino prieš tris mėnesius pagrobtą Saulės akmeniu vadinamą gintaro luitą. Pasak bylą tiriančių pareigūnų, suimtasis laikosi versijos, kad Saulės akmenį surado prieš mėnesį Klaipėdoje, prie šiukšlių konteinerio.

Gintaro muziejus buvo apvogtas rugsėjo 9 dienos paryčiais. 3,698 kilogramo sveriantis apvalios formos gelsvos spalvos gintaro luitas buvo vienas vertingiausių muziejaus eksponatų.

"Saulės akmuo" yra trečiasis pagal svorį gintaro luitas Europoje. Didesni už šį gintaro luitai yra saugomi Vokietijoje ir Kaliningrade.

Tai ne pirmasis kartas, kuomet vagys susidomi "Saulės akmeniu" - 1990 metais jis jau buvo pavogtas, tačiau išaiškinus vagystę, vėl grąžintas į muziejų. Tąkart jis pavogtas kartu su dar 76 gintaro luitais. Prieš kelerius metus iš muziejaus salės buvo pavogtas paveikslas, kuris nerastas iki šiol.