Pirmasis pranešimas apie gaisrą gautas prieš vidurdienį. Degė statybininkų vagonėlis netoli prekybos centro „Arena“. Mediniu vagonėliu jau seniai niekas nebesinaudoja, tad jį okupavo benamiai.

Valkatos dažnai padega savo buveinę, tad buvusiems šeimininkams nebereikalingą vagonėlį ugniagesiai gesina kas keletą mėnesių.

Iškart iš gaisravietės tarp Taikos ir Baltijos prospektų gelbėtojai skubėjo į Merkio gatvę. Čia kažkas padegė krūvą senų padangų, nuo kurių liepsnos persimetė ant metalinio garažo.

Nespėję grįžti į savo būstinę ugniagesiai buvo iškviesti į Nemuno gatvę. Čia degė 47 namas. Apleisto dviaukščio mūrinio pastato viduje buvo pilna šiukšlių. Spėjama, kad čia galėjo glaustis valkatos.

Iš Nemuno gatvės gaisrininkai skubėjo į Minijos gatvę. Pro negyvenamo, bet iš išorės tvarkingo vienaukščio namo su mansarda langus veržėsi liepsnos.

Viduje ugniagesiai rado gultą, todėl manoma, kad ir čia buvo benamių priebėga. Gaisras kilo nuo viduje buvusių šiukšlių.

Smarkiai apdegė langų rėmai, ugnis apgadino ir stogo konstrukcijas. Tad gelbėtojams teko nuardyti nemažą plotą stogo dangos.

Operacijų vadovas Tomas Endriulaitis sakė, kad visi keturi gaisrai nebuvo reikšmingi, žmonių gyvybėms pavojus nebuvo kilęs, tačiau gesindami benamių padegtus būstus ugniagesiai turėjo nemažai vargo.