VSAT Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasieniečių patruliai sekmadienį Šilutės rajono Galzdonų kaimo ribose, netoli sienos su Rusija, kelyje Šilininkai–Galzdonai, pastebėjo užstrigusį ir iki stiklų vandens apsemtą automobilį „Subaru Legacy“.

Ant jo stogo svirduliuodami stovėjo du vyrai. Po kelias minutes trukusių įkalbinėjimų vienas iš jų nušoko į vandenį ir atbrido iki pasieniečių. Vairuotoju prisistačiusiam 21-erių Pagėgių savivaldybės gyventojui buvo nustatytas 1,8 promilės girtumas. Be to, jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Antrasis vyras ilgokai nesutiko nulipti nuo automobilio stogo ir prieiti prie pasieniečių. Vėliau jis nušoko į vandenį ir paniręs iki kaklo toliau bandė VSAT pareigūnų kantrybę šaukdamas, kad jam pasieniečiai negali uždrausti braidyti po vandenį.

Pagaliau sušalęs jis išsiropštė į sausumą. Čia 28-erių Pagėgių savivaldybės gyventojas pratrūko įžeidinėti pareigūnus necenzūriniais žodžiais, įnirtingai jiems priešinosi. Pasieniečiai turėjo panaudoti jėgą ir surakino agresyvų vyrą antrankiais.

Net ir raminamas savo draugo prieš paguldomas ant žemės pažeidėjas dar pabandė sprukti nuo pareigūnų ir spėjo galva suskaldyti VSAT tarnybinio automobilio „Mitsubishi Pajero“ galinį kairės pusės posūkio stiklelį. Jam nustatytas 1,76 promilės girtumas.

Kaip praneša VSAT, sulaikytieji teigė gavę informacijos, kad kelyje Šilutė–Pagėgiai budi policijos pareigūnai. Būdami neblaivūs ir siekdami išvengti patikrinimo jie pabandė pravažiuoti užlietu keliu. Sulaikytuosius pasieniečiai perdavė Šilutės policijai.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl šio įvykio atliekamas tyrimas. Užklimpusį automobilį „Subaru Legacy“ tranzitiniais numeriais pasieniečiai ištraukė ir nugabeno saugoti į Plaškių užkardą.