Penktadienį Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojų įtarimai pasitvirtino – nelegalus kuro sandėlis buvo įrengtas šalia vieno namo esančiame ūkiniame pastate.

Garaže buvo užkastos trys didžiulės talpos cisternos. Dar viena – pusantros tonos talpykla stovėjo lauke. Pastaroji buvo iš dalies užmaskuota – žemė virš jos išgrįsta trinkelėmis.

Iš šių talpyklų kuras, guminėmis žarnomis buvo tiekiamas į ūkines patalpas, kuriose buvo įrengtas ne tik dyzelinio kuro skaitiklis, bet ir specialus pistoletas kurui įsipilti.

„Šis radinys gan reikšmingas. Tikrai nedažnai randame nelegalių kuro sandėlių su išpilstymo įranga“, – „Kauno dienai“ teigė MKT pareigūnas Gediminas Kulikauskas.

Pareigūnų aptiktose talpyklose buvo maždaug 2,4 tonos nelegaliai laikyto dyzelinio kuro. Pastato savininkė teisinosi, kad dalį rasto kuro saugoti palikęs jos giminaitis ūkininkas, o kita dalis saugota asmeninėms reikmėms. Tačiau, sakė G.Kulikauskas, vien per tą laiką kol pareigūnai tikrino pastatus, buvo užsukę keli nelegalaus kuro pirkėjai.

Kol kas nežinoma, nuo kada nelegali degalinė galėjo pradėti savo veiklą. „Radome įrangą, talpyklas, kurių viena užmaskuota. Todėl galima daryti išvadą, kad kuras buvo pardavinėjamas jau seniai, bet kiek laiko tai tęsėsi, dabar pasakyti negalime“,– prasitarė G.Kulikauskas,

Nelegalaus kuro sandėlio savininkei gresia atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksą. Vėliau paaiškėjo, kad įtariamosios vyras yra turėjęs reikalų su Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnais. Jis siejamas su beveik prieš metus Tauragės apylinkėse sulaikyta didele cigarečių kontrabandos siunta.