Vakarykštis teismo nuosprendis šio dar 24 metų neturinčio vos 8 klases baigusio kauniečio biografijoje buvo devintas. Kartu su juo buvo teisiamas dar 19 metų neturintis Arūnas Banevičius. Nors tai buvo pirmas šio teistumas, prokuroras prašė jam skirti nepilnamečiui maksimalią 10 metų laisvės atėmimo bausmę - 2006 metų gruodį, kai darė nusikaltimus, A.Banevičiui tebuvo 17 metų.

Pirmas dublis

Tuo metu šis paauglys jau 3 mėnesius buvo išėjęs iš namų, prieš pusmetį metęs nebaigtą devintą klasę ir įrengęs motinai priklausančiame ūkiniame pastate Ringauduose (Kauno rajonas) landynę, po kurios stogu priglaudė ir tėvų iš namų išvarytą M.Stankevičių. Visi nusikaltimai, kuriais jiedu kaltinti, buvo įvykdyti per nepilnas porą savaičių. Visais atvejais nusikaltėliai buvo girti.

Pirmąja žinoma jų auka tapo Kaune studijuojantis bendraamžis iš Lazdijų. Jis apiplėštas, kai pasiėmęs iš tarpmiestinio autobuso vairuotojo tėvų perduotą siuntinį laukė Karaliaus Mindaugo prospekte visuomeninio transporto. Nuo alaus apsvaigę plėšikai atėmė iš jo ne tik krepšį, bet ir batus bei viršutinius drabužius. Pas kitoje Nemuno pusėje, Aleksote, gyvenantį draugą tąnakt jis atėjo kruvinas, vienomis kojinėmis - tik su kelnėmis ir marškinėliais be rankovių. Po šio įvykio tėvai jį visam laikui išsivežė į namus - daugiau mokytis Kaune, į kurio policiją net nesikreipė, vaikinas nenorėjo. Plėšikai ramiausiai nešiojo pagrobtus jo batus bei viršutinius drabužius.

Cinikai kruvinomis rankomis

Išrengė M.Stankevičius ir A.Banevičius iki apatinių ir kitą savo auką - taip pat Kaune laimės bandžiusį ieškoti 26 metų Nerijų Baltrušį, kilusį iš daugiavaikės Šakių rajono Naidynės kaimo šeimos. Vaikinas uždarbiavo pjaudamas pas žmones malkas. Taip susipažino su A.Banevičiumi ir jo landynės prieigose netrukus buvo nužudytas. Kraujo klane ties įvažiavimu į vieną garažą gulintį lavoną aptiko paryčiais pasiimti automobilio atėję žmonės.

Paskutinę savo gyvenimo naktį N.Baltrušis praleido vos už 5 metrų esančioje A.Banevičiaus buveinėje. Konfliktą išprovokavę sugėrovai jį talžė rankomis bei kojomis, vėliau griebėsi kirvio, po to sumąstė, kad jiems praverstų aukos batai bei drabužiai. Išvilkę pusnuogį vaikiną į nakties šaltį ir pribaigė kirvio smūgiais per galvą - kad nesugalvotų kreiptis į policiją. Tada apsirengė nužudytojo drabužiais ir išsikvietę taksi nuvyko į naktinį Kauno barą. Jame už pinigus, taip pat pagrobtus iš aukos, linksminosi iki paryčių. Grįžtant atgalios ties N.Baltrušio nužudymo vieta jau būriavosi sukrėsti žmonės. Apėjęs juos lanku M.Stankevičius įsmuko į namais tapusią landynę per kitą šios galą. A.Banevičius nubėgo miegoti į namus.

Sukrečianti treniruotė

Kauno rajono policija sulaikė įtariamuosius po pusantros paros. Per kratą jų buveinėje aptiktas dar vienas šiurpus radinys - vokiečių aviganio palaikai nukirsta galva, priekine letena bei nudirtu kailiu. Jis buvo užmuštas tuo pačiu kirviu kaip ir N.Baltrušis. Viena iš prielaidų - tai buvo būsimųjų žmogžudžių treniruotė.

Ringaudų gyventojai LŽ pasakojo, kad automobilio partrenktą kalę A.Banevičiui atidavė benamiai. Egzekucija, kurios metu jai dar gyvai bandyta nupjauti galvą, surengta per eilines išgertuves. Tik išgerto alkoholio kiekiu A.Banevičius galėjo paaiškinti, kodėl jam parūpo, kaip atrodo šuns vidaus organai.

A.Banevičiui skirta 8 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.