Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme turėjo būti nagrinėjama administracinės nuobaudos skyrimo buvusiai sporto žvaigždei byla. Tačiau krepšininkas nepasirodė ir apie neatvykimo priežastis nepranešė. Šaukimą jis pasirašė dar vasario 5 dieną.

Bylą turėjęs nagrinėti teisėjas Jonas Špelveris paskyrė kitą bylos nagrinėjimo datą ir nutarė prasižengusį G.Einikį atvesdinti su policija.

Vasario pradžioje G.Einikiui skirta nuobauda už policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą. Tąkart, krepšininko draugės Jurgitos Narmontienės teigimu, grįžęs neblaivus G.Einikis sukėlė namuose skandalą ir trukdė miegoti moters dukrai.

Iškvietusi policiją J.Narmontienė pareikalavo, kad pareigūnai nepageidaujamą asmenį išvestų į jos buto.

Pabudintas iš miego G.Einikis policininkams nepakluso, todėl prieš jį teko panaudoti dujas ir antrankius.

Tai buvo ne pirmas krepšininko sukeltas skandalas. Pernai švenčiant Vasario 16-ąją J.Narmontienės tėvų namuose Liolių kaime netoli Rietavo, G.Einikis demonstravo psichologinį smurtą, žemino draugę dukters akivaizdoje, nepadoriai kalbėjo, keikėsi.

Gresia bauda arba areštas

Už policijos pareigūnų reikalavimo nevykdymą įstatymas numato baudą nuo 300 iki 500 litų arba areštą nuo 15 iki 30 parų.

Nors administracinę bylą teisėjas galėjo nagrinėti ir nedalyvaujant kaltininkui, teisėjas J.Špelveris nusprendė išsikviesti pažeidėją ir išsiaiškinti įvykio aplinkybes. Jeigu kitą kartą G.Einikio nepavyktų atvesdinti, teisėjas skelbtų sprendimą jam nedalyvaujant.

Suklaidino tyrėja?

Vakar teisme nepasirodęs G.Einikis perpiet buvo surastas dienraščio žurnalistų. Kretingos gatvėje draugės bute gyvenantis aukštaūgis išvedė į lauką šuniuką.

Paklaustas, kodėl neatėjo į teismą, klaipėdietis iškart nesuprato, apie kokią bylą kalbama. Netrukus jis prisiminė ir tikino nė neturėjęs dalyvauti posėdyje.

„Tyrėja po apklausos sakė, kad teismas įvyks be manęs. Buvau įsitikinęs, kad man nereikia niekur eiti. Sakė, teisėjas išnagrinės bylą kabinete, – tikino G.Einikis. – Be to, negaliu prisiskambinti savo advokatei. Telefonas išjungtas.“

Krepšininkas susijaudino sužinojęs, kad nuspręsta į teismą jį atvesdinti su policija.

Vyras kelis kartus pakartojo, jog taip pasielgė įtikintas jį apklausinėjusios pareigūnės. Įvairiose bylose G.Einikio interesams paprastai atstovauja advokatė Gražina Mauručaitienė.

Šiuo metu ji atostogauja ir yra išvykusi iš Lietuvos. Gali būti, kad advokatė nežinojo apie dar vieną G.Einikio bėdą.

Pradūrė padangą

Vakar perpiet prie namų kalbinamas G.Einikis nuotolinio valdymo pulteliu atidarė ant šaligatvio palikto savo visureigio „Volkswagen Touareg“ duris. Nežinia, ar jis ketino kur nors važiuoti, ar tik ką nors pasiimti iš automobilio.

Krepšininko nuotaika dar labiau sugedo, kai netrukus pamatė, jog galinė visureigio padanga visiškai tuščia. „Kažkam labai nagai niežti. Pavydi žmonės“, – piktinosi aukštaūgis.

G.Einikis sakė, kad išvakarėse su drauge grįžę pradurtą padangą buvo pakeitęs atsargine, tačiau kažkas pradūrė ir šią. Anksčiau visureigis buvo pažymėtas specialiu numeriu „14“, dabar automobilio numeriai pakeisti ir nebeišsiskiria iš kitų.

Tikino nevairuojąs

Vasario pradžioje Vyriausiasis administracinis teismas patvirtino galutinį sprendimą ketveriems metams G.Einikiui atimti teisę vairuoti.

Tačiau sekmadienį prie „Akropolio“ G.Einikis pastebėtas sėdantis į savo visureigį. Apie keturioliktą valandą „Volkswagen Touareg“ buvo paliktas ant keliuko, kuriuo prekes atvežantys vilkikai įvažiuoja į prekybos centro kiemą.

Gobtuvą užsimaukšlinęs aukštaūgis tąkart buvo vienas ir įsėdo į automobilį. Paklaustas apie tai, ar vairuoja, vakar G.Einikis tikino, kad įstatymo nepažeidžia. „Vairuoja mano draugė“, – tikino krepšininkas.

Anksčiau būta atvejų, kai netekęs vairuotojo pažymėjimo G.Einikis ne tik vairavo mašiną, bet ir gerokai viršijo leistiną greitį.

Pernai kovo 24 dieną krepšininko vairuojamas visureigis autostradoje skriejo 230 kilometrų per valandą greičiu. Tada G.Einikis jau neturėjo teisės vairuoti.

Iš problemų neišbrenda

G.Einikis neteko teisės vairuoti automobilį po avarijos 2006 metų gruodį. Tuomet jis sužalojo žmogų ir iš įvykio vietos pabėgo. Vėliau nustatyta, kad G.Einikis buvo apsvaigęs nuo kokaino.

Nors buvęs krepšininkas ne kartą prisiekinėjo daugiau nebevartosiąs alkoholio bei kvaišalų, nauji incidentai byloja, kad susidoroti su šia problema pernai krepšininko karjerą baigusiam ir dabar niekur nedirbančiam G.Einikiui nesiseka.

Vienas tituluočiausių Lietuvos krepšininkų G.Einikis yra minėjęs, kad skyrybos su žmona Inga bei karjeros pabaiga jį labai paveikė. Vyras prisipažino, kad šie įvykiai jam buvo sukėlę depresiją. Bandydamas įveikti užsitęsusią psichologinę krizę krepšininkas kreipėsi į medikus.