Kauno apygardos teismas vakar panaikino pernai lapkričio 5-ąją apylinkės teismo teisėjos Liubos Kymantienės paskelbtą išteisinamąjį nuosprendį buvusiam Garliavos policijos nuovados pareigūnui 40 metų Rimantui Janušauskui. Avarijos kaltininkas nuteistas kalėti pusseptintų metų.

Avarija, kurioje žuvo Vytauto Didžiojo universiteto pirmakursė Skaistė Lazauskaitė, buvo sunkiai sužalotas Kauno technologijos universiteto studentas R.Nevedomskas ir traumų patyrė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas Gediminas Šavdinis ir jo draugė Kristina Minkevičiūtė, įvyko 2004 metų vasario 16-osios vakarą Veiverių plente. Neblaivus automobilį „Mazda“ vairavęs R.Janušauskas (jo organizme rastos 2 promilės alkoholio) atsitrenkė į priekyje važiuojantį automobilį „Ford Fiesta“, prie kurio vairo sėdėjo R.Nevedomskas. Po smūgio ši mašina įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su „Volkswagen Golf“.

Kol atsitiktiniai žmonės bandė padėti sužalotiesiems, avarijos kaltininkas, pakalbėjęs mobiliuoju telefonu, paspruko iš įvykio vietos. Jis vėliau pagal pamestą automobilio numerį buvo rastas „Statoil“ degalinėje.

Tik praėjusių metų pradžioje šio užsitęsusio proceso dalyviai išgirdo R.Janušausko versiją, kaip viskas buvo. Teisiamasis pareiškė, kad lemtingą vakarą vairavo ne jis, o prieš porą metų nusižudęs Kauno rajono gyventojas Rolandas Balasevičius. Versiją, kad automobilį vairavo jau miręs žmogus, kolegija pavadino ne tik nepagrįsta, bet ir neetiška.