„Nenorėčiau atskleisti visų priemonių, kurių imsimės. Dirba darbo grupė, paruošime veiksmų planą, dar kartą aptarsime jį su generaliniu komisaru, o tada gal ir pagarsinsime kai kuriuos veiksmus“, - žurnalistams kalbėjo J. Imbrasas.

Jam antrinęs V. Telyčėnas pabrėžė, kad išaiškinti narkotikų platintojus privalo kriminalinė policija: „Tačiau tai yra ne viešos priemonės“.

DELFI žiniomis, Vilniaus mero ir policijos vado susitikimo išvakarėse sostinės pareigūnai iškrėtė pagrindiniu narkotikų židiniu laikomą romų taborą ir surado ten nemažai „širkos“ – iš aguonų pagaminto narkotiko.

Du romai buvo uždaryti į areštinę.

„Presingo politika yra vienintelė adekvati priemonė dabartinėje situacijoje ir ji duoda vaisių. Krata parodė, kad taboras užkimštas narkotikais“, - DELFI teigė Vilniaus savivaldybės Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Audrius Butkevičius.

Jis yra savivaldybėje sudarytos Narkotikų kontrolės komisijos ir „Pasiūlymų rengimo narkotikų plitimo prevencijos koncepcijai ir veiklos planui parengti“ darbo grupės vadovas.

Mediko specialybę turintis buvęs Krašto apsaugos ministras A. Butkevičius Vilniaus savivaldybėje neoficialiai jau vadinamas „Taboro priešu nr.1”: jis reikalauja įvertinti statybų tabore teisėtumą, grasina atjungti elektrą ir vandenį, už kuriuos romai nemoka mokesčių.